Space Engineers’a bir yıldan uzun süredir en çok istenen özelliklerden biri olan gezegenler eklendi.

Planetary güncellemesiyle oyuna 3 gezegen ve 3 uydu ekleniyor. Gezegenler Dünya’dan ve Mars’tan esinlenen iki gezegenle tamamen hayali yeni bir gezegenden oluşuyor. Uydular ise Ay’dan, Europa’dan ve Titan’dan esinlenmiş. Gezegenlerin çapı 120km’ye kadar çıkabiliyor. Bu devasa kütlelerin etrafında bir de atmosfer var ki aşağıdaki videoda ne kadar hoş göründüğünü göreceksiniz. Gezegenlerin tıpkı gerçek gezegenlerdeki gibi kütle çekimi var, bu yüzden üzerlerinde yapılan inşaatlarda da ona uygun farklı yöntemler kullanmak gerekebilir.

Bir diğer ilgi çekici nokta da her gezegende farklı bir bitki örtüsü ve hayvan popülasyonu olması. Hele ki hayali gezegendeki dev örümceklerle savaşmak, boş boş duran tüfeğinizin sonunda gerçekten bir işe yaramasını sağlayacaktır. Bu arada gezegenlerin toplam yüzey alanı 140,000km2 ediyormuş ve bu da Skyrim’den büyükmüş. Ayrıca tamamı gerçekten hacim sahibi ve yok edilebilir durumda. Dümdüz yere doğru kazarak gezegenin öteki tarafından çıkmanız mümkün. Yani sadece görselliğe hizmet edip etkileşime kapalı olan parçaları yok.

Son olarak modlamaya destek veren ekibin gezegen ekleyecek mod geliştiricileri için özel bir rehber hazırladığını da belirtelim. Space Engineers, ilk ortaya çıktığından beri hayalini kurduğumuz oyun olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Bakalım daha neler göreceğiz? Bu güncellemenin tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. İyi seyirler!