Son dönemlerde League of Legends oyuncularının şikayetleri artmaya başlamıştı. İllegal yollarla ve üçüncü parti yazılımlarla bazı kötü niyetli kullanıcılar, oyunlarda DropHack adı verilen bir olayı gerçekleştiriyordu.

DropHack; oyuncuların oyunları sırasında oyunun sunucuları ile olan bağlantısına yapılan saldırılardır. Böylece DropHack’e maruz kalan oyuncunun, oyuna olan bağlantısında kopma yaşanır. Bazen bu belli aralıklarla yapılırken, bazen de tüm maç tamamlanana kadar etkin olabilmektedir. Bu yol ile birlikte DropHack kullanan oyuncular, rakip takımda yer alan iyi oyuncuları oyun dışı bırakmasının yanı sıra rakibini eksik de bırakır ve zafer elde etmeyi kolaylaştırır.

Son dönemlerde bu maçların sayısı oldukça yükselmeye başlayınca oyuncular Riot Games’i ağır dille eleştirmişti. Beklenen açıklama Riot Games tarafından yapıldı. Türkiye ofisinin yaptığı açıklama da direk olarak Riot Games Türkiye Ofisi Genel Menajeri Hasan Çolakoğlu’ndan geldi.

Bu saldırıların yakından takip edildiğini belirten Çolakoğlu, saldırılarda yer alan oyuncuların hesapları süresiz olarak kapatılacağını da belirtti. Saldırılara karşı alınan önlemlerden de bahseden Hasan Çolakoğlu, önlemler sonrasında bir kaç haftadır sunuculardaki karşılaşmalarda yaşanan sıkıntıların tamamen önlendiğini ve önlemlerden karşılık almayı başardıklarını da açıkladı.

Açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

League of Legends DropHack

League of Legends DropHack