YouTube, Spotify Premium benzeri bir üyelik sistemi üzerinde çalışıyor. YouTube Red olarak duyurulan bu sistem ilk olarak yalnızca Amerika’da yaşayan kullanıcılar tarafından denenecek.

Bildiğiniz gibi Spotify, lisanslı şarkıları ücretsiz olarak dinlemenize olarak sağlayan bir hizmet. Ancak şarkı aralarında yer alan reklamlarla bunu size sağlıyor. Tabi şarkıların ses kalitesi düşük tutulduğu gibi, bu şarkıları bilgisayarınıza da indiremiyorsunuz. Ayrıca dinlemek için de internet bağlantısı gerekmekte. Spotify aylık $10’a sunduğu Premium üyelik ile reklamları kaldırıp daha yüksek ses kalitesinde şarkıları size dinletiyor. Şarkıları indirebilme imkanının yanı sıra çevrim dışı olarak da şarkılarınızı dinleyebiliyorsunuz.

YouTube Red hizmeti de aynı bu şekilde işliyor. Aylık $10 ödenerek satın alınan hizmet sayesinde artık video izlerken reklamlarla karşılaşmayacaksınız. Bunu yanı sıra videoları indirebilme ve cihazlarınıza kaydedebilme imkanını da sahip olacaksınız. Böylelikle videoları daha sonra izlemek içinde internet bağlantısına ihtiyaç duymayacaksınız.

Amerika’daki sonuçların başarılı olması durumunda YouTube Red hizmet diğer bölgelerde de denenmeye başlayabilir.

YouTube Red

YouTube Red