Oldukça sürprizlerle geçen 2015 Worlds’de üçüncü Çeyrek Final karşılaşmasında B grubunu birincilikle tamamlayan Avrupa temsilcisi Fnatic ile, C grubunu ikinci sırada tamamlayan Çin ekibi EDG karşı karşıya geldi.

Fnatic

Fnatic

Ölüm grubu olarak adlandırlan B grubunda Fnatic’in rakipleri Cloud9, ahq ve Invictus Gaming olmuştu. İlk hafta karşılaşmalarında ilk üç maçta sadece Invictus Gaming’i yenmeyi başarak Fnatic için turnuva pek de iyi başlamamıştı. Ancak Cloud9’nın gösterdiği sürpriz performans Fnatic’e umut olmuştu. Çünkü grubun büyük favorileri arasında yer alan ahq ve Invictus Gaming takımları da Fnatic ile aynı sonuçla ilk haftayı kapattı.

İkinci hafta karşılaşmalarında Fnatic, tam olarak kendi performansını yansıtmayı başardı ve yenilgi almadan tamamladığı ikinci hafta sonrasında liderliğe yerleşecek Çeyrek Final’e yükseldi.

C grubunda SKT T1 ile aynı grupta yer alan EDG, MSI’ı da kazanmasıyla birlikte 2015 Worlds için en büyük favori olarak gösteriliyordu. Ancak Çin liginde son haftalara doğru performans düşüklüğü sergileyen ekip, Koro1’in hastalığı ile iyiden iyiye geriye düşmeye başlamıştı. Grup aşamasında sadece SKT T1’a kaybedip grubu ikinci sırada tamamlamasına rağmen grupta yer alan zayıf ekipler olarak görülen H2K ve Bangkok Titans’a karşı gösterilen mücadeleler gelecek için umut vermiyordu.

EDward Gaming

EDward Gaming

Turnuvanın en büyük favori adayları arasında yer alırken, Fnatic ile eşleşince “Acaba Yarı Final’e yükselmeye başarabilecek mi?” şüphesi hemen hemen herkesin aklına yerleşmişti. Fnatic, kimsenin aklında şüpheye yer bırakmayacak bir galibiyetin altına imza attı. EU LCS’in Yaz Sezonun’da sergilediği 18-0’lık seride ki gibi bir performans sergileyen Fnatic, Çin ekibine adet ders vererek 3-0’lık net skorla rakibini yenmeyi başardı.

Fnatic’in bu galibiyeti ile birlikte Avrupa’dan iki takım Yarı Final’e katılma başarısını göstermiş oldu. EDG turnuvaya Çeyrek Final’de veda edince bu sezon beklenen bir Çin takımının şampiyon olacağı görüşüde son buldu. Turnuvaya devam eden son Çin ekibi olan EDG de turnuvaya veda etti. Bu sonuçlar sonrasında 2015 Worlds artık Avrupa ve Kore mücadelesine döndü. İki Yarı-Final’de de Avrupa ve Kore takımlarının birbirleriyle karşılaşmalarına tanıklık edeceğiz.

Geçtiğimiz sene Dünya Şampiyonası’nda Samsung Blue takımıda yer alan Deft, Fnatic’e karşı aldıkları galibiyet sonrasında göz yaşlarına hakim olamayan Rekkles’ı teselli etmişti. Ebedi dost, ezeli rakip olan bu iki ismin bu sene ki mücadelesinde zafer ile ayrılan Rekkles böylece rövanşı da almış oldu. Bu sefer teselli eden taraf kendisi oldu.