2015 League of Legends World Championship turnuvasının en merak edilen gruplarından biri de D grubuydu. Çünkü D grubundaki dört takımda birbirinden iddialı takımlardı. D grubunda LGD, KT Rolster, TSM ve Origen takımları yer alıyordu.

Turnuva öncesi tahminlerde, Çin Yaz Sezonu şampiyonu LGD’nin kesinlikle oyun tarzı ile kendisini gösterip grubu lider olarak tamamlaması bekleniyordu. İkincilik için öne çıkanlar ise KT Rolster ve Origen takımlarıydı. TSM’in son dönemlerdeki performansı ele alındığında pek şans tanınmıyordu.

Takımların birbirlerine yakın güçte olması sebebiyle grubun dengeleri son maça kadar değişkenlik gösterdi. TSM grupta ancak tek galibiyet alabildi. Origen ve KT Rolster’dan puan koparamayan TSM, LGD’e de sadece bir maçta diş geçirebildi. Onun dışında grupta LGD, TSM ve Origen takımları arasında bir rekabet yaşandı.

İlk hafta sonuçlarında Origen müthiş bir performans sergileyerek ilk haftayı yenilgisiz kapatan takımlar arasında yer aldı. İkinci haftada alcakları tek galibiyet onlar için yeterliydi. Ancak lider olmak için daha fazlası gerekiyordu. İkinci hafta ilk maçta TSM’i yenen Origen, sonraki peşpeşe çıktığı iki maçtan da yenilgi ile ayrılınca ikinci sırada kaldı. İlk hafta sonunda ise Çin Şampiyonu LGD’nin galibiyet yüzü görmemesi ise büyük bir sürpriz oldu.

İlk hafta sadece Origen’e kaybeden KT Rolster, ikinci hafta ise yenilgi yüzü görmedi ve liderliğe yükselmeyi başardı. Grubun favorisi olarak gösterilen LGD ise, Origen’den bir, TSM’den bir galibiyet aldı. KT Rolster’a karşı etkinlik gösteremeyen ekip, TSM’e kaybettiği puan ve Origen’in KT Rolster’dan almayı başardığı bir puan sebebiyle turnuvaya erken veda etti. Böylece büyük favori olarak gelen Çin ekipleri, daha grup aşamasından iki takım kaybetmiş oldu. Üç Kore takımı da yoluna devam etmekte.

TSM’in son sırayı alması Amerika takımları içinde turnuvanın sona erdiğini gösterdi. CLG ve Cloud9’dan sonra TSM de turnuvaya grup aşamasında veda etti. Avrupa takımlarına bakacak olursak Fnatic ve Origen’in aşamaları geçmesi ve yalnızca H2K’in elenmesi, bu sezon Avrupa’nın Amerika’dan daha güçlü olduğunun bir göstergesi oldu.

İşte D grubunda yapılan karşılaşmaların sonuçları ve oluşan puan durumu;

2015 World Championsip Grup D

2015 World Championship Grup D