2015 League of Legends World Championship turnuvasının en zorlu ve çekişmeli grubu olarak görüldüğü için Ölüm grubu olarak nitelendirilen B grubunda Fnatic, Invictus, Cloud9 ve ahq takımların yer alıyordu. Turnuva öncesinde kağıt üzerinde yapılan tahminlerde gruptan Fnatic ve Invictus’ın çıkması bekleniyordu. Ahq’nun da ilk ikiyi zorlayacağı düşüncesi hakimdi. Cloud9, Yaz sezonunda sergilediği performans sebebiyle tek bir galibiyet alması bile zor gözüküyordu.

Ancak ilk hafta sonunda alınan sonuçlar hiç de beklenildiği gibi olmadı. Grupta galibiyet alması zor olarak görülen Cloud9, ilk haftanın sonunda üç dişli rakibini de yenmeyi başardı ve ilk sıraya yerleşti. Çin Ekibi Invictus’ı yenen Fnatic, diğer iki maçını kaybedince haftayı sadece tek galibiyet ile kapattı. Ahq ise sürpriz bir galibiyet alarak Fnatic’i devirdi. Ancak Cloud9 ve Invictus’a kaybedince haftayı tek galibiyet ile kapattı.

İlk hafta sonunda Cloud9 üç galibiyet ile ilk sırada yer alırken, Fnatic, Ahq ve Invictus takımları birer galibiyetle ikinci sırayı paylaştı. İki hafta karşılaşmalarında Cloud9’nın tek galibiyet alması onları Çeyrek Final’e taşımaya yetecekti. Ancak bir sürpriz de bu şekilde yaşandı. İlk hafta rakiplerine göz açtırmayan Cloud9, ikinci hafta karşılaşmalarında galibiyet yüzü göremedi. Özellikle Fnatic’in saldırı gücü taşıyıcısı olarak alışa gelmişin dışında, Kennen’i seçtiği karşılaşmadan hezimetle ayrılan takım, daha sonraki karşılaşmalarda da varlık gösteremedi.

Ahq takımı da Cloud9’nın yanı sıra Invictus’ı da yenmesi sonucunda Cloud9 ile puanını eşitledi. Invictus ise beklenenin çok uzağında bir turnuva geçirdi. İkinci hafta da sadece Cloud 9’ı yenen Çin ekibi son sırada yer alarak turnuvaya veda etti. Fnatic ise Cloud9’nın yanı sıra Invictus ve Ahq galibiyetleri ile beraber ikinci haftayı kayıpsız kapattı ve ilk sıranın sahibi oldu.

Tiebreak’e kalan ahq ve Cloud9 takımları arasında Çeyrek Final’e kalmayı başaran takım ahq oldu. Böylece Cloud9’nın ilk haftasında gördüğü rüya, ikinci haftada kabusa dönüştü. Bu sonuçlar sonrasında Fnatic, grubu lider tamamlarken, ahq takımı da ikinci sıradan Çeyrek Finaller’e kalmayı başardı.

İşte B Grubunun oynanan karşılaşmaların sonuçları ve oluşan puan durumu şu şekilde;

2015 World Championsip Grup B

2015 World Championship Grup B