EGX Konferansı’nda söz alan Sony Computer Entertainment başkanı Shuhei Yoshida, yaptığı açıklamalarla birlikte el konsolları hakkında düşüncesini belirtti.

Son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte akıllı telefonların inanılmaz bir seviyeye yükselmesi sonucu, insanların el konsollarına olan ilgilerinin azaldığını belirten Yoshida, maalesef bir kaç yıl içinde el konsollarının piyasada tutunamayacağını belirtti.

Sony’nin geliştirdiği PS Vita, en konsolları açısından çok güçlü bir cihaz olsa da, tüketicilerin tercihlerinin akıllı telefonlara yönelmesi sebebiyle üretilen son el konsolu olabilir. Zaten hali hazırla maliyetli bir ürün olan akıllı telefonlar aynı oyun oynama zevkini yaşattığı için insanların tercihi bu yöne kaymakta.

PS Vita’yı ele alıcak olursak zaten maliyetli bir cihaza sahip olan kullanıcı bir daha yüksek bir meblağ ödemek istemiyor. Bunun yanı sıra PS Vita, akıllı telefonlara göre daha büyük ve cepte taşınma açısından rahat olmaması da ilgiyi azaltan sebepler.

Hal böyle olunca bu piyasa şartlarına göre el konsolları ilerleyen dönemlerde üretilmemeye başlanması normal bir durum olacak.

PS Vita Yeni Modeli

PS Vita