Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşen, Counter Strike alanında dünyanın bir numaralı turnuvası olan ESL One Cologne 2015, dün yapılan final karşılaşması ile birlikte sonuçlandı. İsveç’in Fnatic takımı ile Fransa’nın Team EnVyUs takımları arasında dünyanın en iyisini belirleyecek maçta zafer 2-0 ile Fnatic’in oldu.

BO3 üzerinden oynanan karşlaşmada ilk harita olarak de_dust 2 seçildi. Karşılaşmaya çok iyi bir giriş yapan Fransız ekibi EnVyUs ilk sekiz elde sadece tek el verip 7-1 skor avantajını sağladı. İlk yarıyı da 10-5 önde kapatan Fransız ekibinde yüzler gülüyordu. İkinci yarıda ise durumu 14-7 getiren EnVyUs, Fnatic’in mola almasına sebep oldu. Ancak moladan sonra işler pek de istenildiği gibi ilerlemedi.

Moladan sonra peşpeşe üç el kazanan Fnatic’in oyunana dördüncü elde karşılık vermey başaran EnVyUs, skoru 15-10’a taşıyarak büyük avantaj da sağlasa, o son eli Fnatic vermedi. Peşpeşe beş el daha kazanan Fnatic karşılaşmayı uzatmalara taşıdı. Uzatmalarda da üst üste dört el alan Fnatic takımı, müthiş bir geri dönüş performansı sergileyerek ilk haritadan 19-15 skorla galibiyet ile ayrıldı.

İkinci karşılaşma de_cobblestone haritasında gerçekleşti. İlk maçın şokunu üstünden atmayı başaran Fransız ekibi ilk üç eli almasın rağmen, Fnatic’in oyunu kendi tarafına çekmesi çok sürmedi. Rehavete kapılmayan Fnatic oyunun ilk yarısını 9-6 üstün bitirdi.

İlk yarıya nazaran daha rahat bir ikinci yarı geçiren Fnatic, rakibine yalnızca tek el vererek 16-7’lik skorla karşılaşmayı 2-0 üstünlükle tamamlama başarısını gösterdi. Böylelikle geçen sene Ninjas in Pyjamas’a kaptırılan şampiyonluk, bu sene kendilerinin oldu. Bunun yanı sıra Fnatic bu sezon düzenlenen üç ESL major turnuvayı da kazanarak Triple yaptı.

Geçtiğimiz sene yine aynı güne denk gelen League of Legends ve ESL One Cologne final karşılaşmalarının ikisinden de yenilgi ile ayrılan Fnatic, bu sezon iki finalden de zaferle ayrılmasını bildi.