Geçtiğimiz hafta sonu yapılan karşılaşmalar sonrasında Avrupa ve Amerika LCS’lerinde Yaz Sezonu şampiyonları belli oldu. Avrupa’da Fnatic zafere ulaşıren, Amerika’da CLG kupayı kaldıran ekip olmayı başardı.

Yenilenen format sonrasında Yaz Sezonu şampiyonlarının yanı sıra sene boyunca aldıkları sıralama neticesinde puan toplayan takımlar arasındaki sıralamada en üst sırayı alan takımlar Dünya Şampiyonası’na doğrudan katılacak. Yaz sezonunu şampiyon tamamlayan takımlar Dünya Şampiyonası’na seri başı olarak katılırken, puan havuzundan birincilikle ayrılan takımlar ise ikinci torbada yer alacak.

Üçüncü torbaya ise IWCT’dan gelecek takımların yanı sıra, puan havuzunda 2,3,4 ve 5. sırada yer alan takımlar arasında yapılacak Regional Finalleri ile belirlenecek. Eğer puan havuzunun zirvesinde yer alan takım aynı zamanda Yaz Sezonu’nu şampiyonlukla tamamlarsa o zaman ikinci sırayı alan takım puan havuzunun şampiyonu ilan ediliyor. Bahar sezonunda puan toplayabilen takımlar, Yaz sezonu normal sıralama maçlarında son üç sırayı alırlarsa aldıkları puanları kaybediyorlar. Bu sebeple Bahar sezonunda puan toplamayı başaran SK Gaming, Gambit ve Copenhagen Wolves takımlarının bahar sezonunda topladığı puanlar silindi. Bu durumlar dikkate alındığında Avrupa ve Amerika’dan Dünya Şampiyonası’na katılacak takımlar şu şekilde;

Avrupa’da yapılan Yaz Sezonu finalinde Fnatic 3-1 ile Origen’i yenmeyi başardı ve seribaşı olarak Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Fnatic aynı zamanda puan havuzunda ilk sırada yer aldığı için ikinci sırada yer alan H2K takımı ikinci torbadan Dünya Şampiyonası’na katılacak. Regional Finalleri’nde Origen, Unicorns of Love, Team Roccat ve Giants Gaming arasında yapılacak karşılaşmalardan şampiyonluk ile ayrılan takım üçüncü torbadan Dünya Şampiyonası’na katılacak.

Amerika’ya baktığımızda Yaz Sezonu finalinde CLG 3-0’lık net skorla TSM’i alt etmeyi başardı ve seribaşı olarak Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. TSM, puan havuzunun ilk sırasında yer aldığı için ikinci torbadan Dünya Şampiyonası’na katılacak. Regional Finallerinde ise Team Liquid, Team Impulse, Cloud9 ve Gravity Gaming takımları yarışacak. Buradan şampiyonluk ile ayrılan takım üçüncü torbadan Dünya Şampiynası’na katılmaya hak kazanacak.

League of Legends Trophy

League of Legends