Heyecanın bir an olsun inmediği Avrupa ve Amerika LCS’inde beşinci hafta karşılaşmaları sonuçlandı. Avrupa’da Fnatic haftayı iki galibiyet ile kapatınca rekor geldi. Avrupa LCS tarihinin bir sezonda en çok üst üste galibiyet elde eden takımı on galibiyetle Fnatic oldu. Amerika’da ise liderlik el değiştirdi. Dört haftadır liderlik pozisyonunda bulunan CLG, beşinci haftada koltuğu TSM’e kaptırdı. Avrupa ve Amerika LCS’lerinin beşinci haftanın izlenimlerine gelin hep beraber bakalım.

Avrupa LCS’de Fnatic’in yenilgisiz liderliği sürüyor. Beşinci haftası sona eren Avrupa LCS’inde Fnatic inanılmazı başardı ve Avrupa LCS’in en uzun süre yenilmeyen takımı ve üst üste en uzun süre maç kazanan takımı olmayı başardı. Haftanın ilk sürprizi Elements’ten geldi. Bu senenin hayal kırıklığı yaratan ekibi olan Elements haftayı iki galibiyet alarak kapattı. İlk olarak ligin son sıralarında yer alan SK Gaming’i yenen Elements, ikinci gün yaz sezonunun flaş ekiplerinden Giants’ı devirmeyi başardı ve bu performans sonrası beşinci sıraya yerleşti.

Haftanın bir diğer sürprizi ise SK Gaming’den geldi. Origen ile birlikte ikincilik pozisyonunda bulunan H2K, haftanın son karşılaşmasında SK’ya yenilerek taraftarlarını üzdü. Bayağı sürprizlerle geçen haftanın son sürprizi Unicorns of Love ekibinden geldi. Senenin flaş takımlarından biri olan UOL, geçtiğimiz kış sezonunun finalistiydi. Ancak yaz sezonunda işler pek de istenildiği gibi gitmiyor. UOL, bu haftayı iki yenilgi ile kapatarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. İşte Avrupa LCS’inde beşinci hafta sonuçları ve oluşan puan durumu şu şekilde;

2015 EU LCS Yaz Sezonu Beşinci Hafta

2015 EU LCS Yaz Sezonu Beşinci Hafta

2015 EU LCS Yaz Sezonu Puan Durumu

2015 EU LCS Yaz Sezonu Puan Durumu

Amerika LCS’inde dört haftadır lider konumda bulunan CLG, bu haftayı çok kötü bir performans ile geçirdi. İki karşılaşmadan da yenilgi ile ayrılan CLG, son karşılaşmasında TSM’e kaybedince liderlik koltuğunu rakibine kaptırdı. CLG ikincilik pozisyonunda yalnız da değil. Şuan için Gravity ve Dignitas ile ikinciliği paylaşıyor. Haftanın diğer sürprizleri ise T8 ve TDK’dan geldi. Ligin dibine demir atan iki ekip bu haftadan birer galibiyet çıkarmayı başardı. Özellikle TDK, ilk galibiyeti ile tanışmış oldu.

TDK’nın ligin zirvesine oynayan Dignitas’ı yenmesi TSM’in liderlik koltuğunda tek başına kalmasını sağladı. Dignitas taraftaları garanti olarak gördükleri maç ile beraber liderlik şansını da kaybedine hüsrana uğradı. Team 8 ise NME’i yenerek ligde kalma şanslarını arttırdı. Şuan  için kendisi ile aynı pozisyonda olan C9 ve NME ile puanlarını eşitlemeyi başardı. İşte Amerika LCS’inde beşinci hafta sonuçları ve oluşan puan durumu şu şekilde;

2015 NA LCS Yaz Sezonu Beşinci Hafta

2015 NA LCS Yaz Sezonu Beşinci Hafta

2015 NA LCS Yaz Sezonu Puan Durumu

2015 NA LCS Yaz Sezonu Puan Durumu