Hali hazırda Amerika ve Avrupa’da deneme aşamasında olan oyuncu reform sistemi, Türkiye, Rusya, Brezilya, Latin Amerika ve Kore sunucularında deneme sürecine girdi. Oyun sonunda oyuncuların yapmış olduğu raporlamalar reform sistemi tarafından küfür, hakaret, homofobi, ırkçılık, cinsiyet ayrımcılığı ve ölüm tehdidi gibi sözlü tacizleri hemen fark edip bu suça karışan oyuncuları anında cezalandırmasına yardımcı olacak.

League of Legends

League of Legends

Raporlama gerçekleştikten sonra on beş dakika içerisinde gerekli incelemeler yapılacak ve iki haftalık ya da kalıcı uzaklaştırma cezası verilebilecek. Sistemin işleyişi şu şekilde;
Olumsuz davranışlar sergileyen oyuncunun takım arkadaşları veya rakipleri oyuncuyu rapor edecek.
Sistem bu raporların gerçek olduğundan emin olmak için doğrulama işlemi yapacak.
Sistem vakayı inceleyecek ve davranışın, topluluğun davranış standartlarına göre cezayı hak edip etmediğine karar verecek.
Sistem e-posta ile olumsuz davranışta bulunan oyuncuya bir rapor kartı gönderecek. Kartta ceza gerektiren davranışın yaşandığı sohbetin kayıtları ve bu davranışın gerektirdiği ceza bulunacak (sohbetteki diğer oyuncuların adları silinecek).
Ceza alan oyuncuyu rapor eden oyunculara bu konu hakkında bildirim gidecek.

Peki sistemi denetleyecek bir unsur yok mu? Evet var. Sistemin yapmış olduğu ilk bir kaç bin raporlama bizzat Riot ekibi tarafından incelenecek. İncelemeler sonucunda sistemin vermiş olduğu kararlar değerlendirilecek ve sistemin daha sağlıklı çalışması için gerekli güncellemeler yapılacak. Bu güncellemeler sonrası Riot’un hedeflediğ sistem ise şu şekilde;
Oyun içi reform kartları
– Sohbet ve dereceli kısıtlamalarında iyileştirmeler
– Kasıtlı besleme gibi olumsuz davranışların tanınmasını sağlayacak güncellemeler
– Olumlu davranışlar karşılığında verilen takdirleri ve ödülleri algılayabilme

Bu sistem sayesinde ülkemizde de yaşadığımız Flamer denilen kitlenin oyundan uzaklaşmasıyla birlikte daha sağlıklı bir ortamda oyun oynayabileceğiz. Umarız sistem istenilen seviye çekilebilir ve oyuncular rahat bir şekilde oyunlarını oynayabilir.