Tatsız bir “şaka” yüzünden bağımsız geliştirici 2Awesome Studios’un Kickstarter hayalleri suya düştü.

Dimension Drive adlı oyunları için Kickstarter projesi açan 2Awesome Studios’un hedefi 30.000 Euro toplamaktı. Çizgiroman tarzına sahip olan ve aynı anda iki dünyada birden savaşmanızı sağlayan özgün ışınlanma mekanikli oyunun hedefine ulaşmasına 7000 euro vardı. Sadece saatler kala bu kadar açık varken bir anda tek bir kişi o 7000 euroyu birden vererek ekibi sevince boğdu. Attıkları tweet’te “Jonathan kim? Jonathan bizim kahramanımız! Seni seviyoruz ve seninle tanışmak istiyoruz. TEŞEKKÜR EDERİZ! Tek bir kişiden 7000!” sözleriyle sevinçlerini paylaşan stüdyoya kötü haber Kickstarter ekibinden geldi.

Bildirilene göre, 7000 Euro’luk taahhütü yapan kişi bir troll’müş ve parasını geri çekmiş. Bağımsız olarak verdikleri emeğin karşılığını alacaklarının sevincini yaşayan ekibin hayal kırıklığını tahmin edebilirsiniz. Üstelik bu durum kampanyanın bitişinden sadece yarım saat önce ortaya çıktığı için durumu kurtaracak zaman da kalmamıştı. Zira genellikle kampanyaların sonlarında destekçiler taahhüt miktarlarını artırarak projeleri kurtarmaya çalışırlar. Bir de projeyi beğenip inanan, ancak sadece başaramama riski kaldıysa taahhüt vermeyi düşünenler vardır. Bu “şaka”, bu tip müşterilerin oyunu kurtarmasına da engel oldu.

Ekip yaşadıkları büyük hüsranı da twitter’dan paylaşırken ciddi anlamda destek gördü. Üstelik yabancı medyada da pek çok oyun sitesinin haberi paylaşmasıyla beraber destekçi sayısı arttı ve ekip oyunu yapmaya devam edeceklerini açıkladı. Duyuru fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.