Piyasaya çıkışını en sonunda gerçekleştiren Project CARS’ın iddia edildiği gibi grafik kalitesinin iyi olması oyuncuları sevindirdi. Ama AMD’nin ekran kartlarına sahip bilgisayarlarda oyunun istenilen performansı sunamaması forumlarda ciddi şekilde konuşulmaya başlandı.

Ciddi bir şekilde fark yaratan performans sorunları üzerine Slightly Mad Studios’un başkanı Ian Bell, bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Ağır eleştirilere maruz kaldıklarını belirten Bell, sorunun AMD kaynaklı olduğunu belirtti.

Bell “AMD’ye oyuna hazırlık yapması için 20 adet key verdik, performans sorunun bizimle bir ilgisi yok. Oyunu AMD çipsetler üzerinde nasıl test ettiğimizi görmek için konsollara bakmanız yeterli olacaktır.

İşin başından beri aslında biz AMD ile hep iletişim halinde kalmaya çalıştık. Söylediğim gibi 20 adet key vermiştik. Ayrıca yıllar boyunca birlikte çalışmak için onları davet ediyoruz, ama şirket mail kutumuza baktığımızda, AMD bizimle en son temas kurduğu zaman geçen yılın Ekim ayı.

Şundan emin olabilirsiniz ki Nvidia’dan bir kuruş dahi almadık. Ama onlar bizimle sürekli iletişim halindeydi, sürekli birbirimize destek olduk. AMD tarafında bu olayın kesinlikle sürücü kaynaklı olduğunu düşünüyoruz ve bizim tarafımızdan yapılabilecek her şeyi yapmaya hazırız,” dedi.

Bu açıklamalardan sonra AMD Başkan Yardımcısı Roy Taylor, Slightly Mad ile birlikte çalıştıklarını ve problemi çözmek için yeni bir sürücünün en kısa zamanda hazır olacağını Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile oyunculara bildirdi.

Project CARS

Project CARS