Yeni nesil konsolların piyasaya çıkışıyla birlikte şimdiki nesil konsollarda harikalar yaratan Guitar Hero’nun yeni oyunu için oyuncular beklentiye girmişti. Uzun zamandır bir ses çıkmamasından dolayı oyunun popülaritesini kaybettiği görüşleri duyulmaya başlandığı sırada yeni oyunun duyurusu geldi.

Guitar Hero Live 2015 olarak duyurulan oyun, serinin eski oyunlarına nazaran bir çok yenilikler içeriyor. Geçmiş oyunlarda animasyonlar üzerinden yürütülen oyunun yeni nesil versiyonunda ise gerçek bir atmosferde gitarımızı çalacağız. Tamamen gerçek insanlarla çekilen, sanki gerçekten sahnede konser veriyormuş hissiyatını sağlayan yeni video sistemi sayesinde FPS açısıyla oyunu oynuyorsunuz.

Böylece iyi çalmanız durumunda grubunuzdaki arkadaşlarınızın ve seyircilerin tepkisini canlı canlı yaşayabileceksiniz. Ancak bu gelişmelerin yanında oyuncuları üzecek yeni gelişmeler de yok değil. Serinin önceki oyunlarına ait enstürmanlar ve satın aldığınız şarkılar maalesef bu yeni oyunda çalışmayacak. Çünkü nota sistemi ile oyunda kullanacağınız gitarın sistemi değiştirilmiş. Yeni gitar iki perdenden ve her perdede ikişer notadan oluşuyor.

Oyunun satış fiyatı $99 olarak belirlendi. Guitar Hero Live 2015, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One ve Wii U platformalarına çıkışını gerçekleştirecek. Oyunda yer alacak gruplar ise şöyle; The Black Keys, Fall Out Boy, My Chemical Romance, Gary Clark, Jr., Green Day, Ed Sheeran, The War on Drugs, The Killers, Skrillex, The Rolling Stones, The Lumineers, Pierce the Veil and Blitz Kids.