Görünüşe göre Ubisoft’un güzeller güzeli RPG’si Child of Light, Patrick Plourde’un fantastik dünyası Lemuria’daki son maceramız değildi.

Child of Light, Plourde’un tutkusuydu. Öyle ki, Far Cry 3’ü yapmak konusunda Ubisoft’la pazarlık ederken, o oyundan sonra istediği oyunu yapabileceğinin sözünü almıştı. Bu oyun da Child of Light oldu. Bu durum Ubisoft’un da işine yaradı, zira Child of Light büyük bir başarı kazanmakla beraber Ubisoft’a hiç de fena para kazandırmadı. Bizim de işimize yaradı, çünkü Ubisoft AAA oyunlar kadar para getirmeyen bu “kafa dağıtma” projelerini yapan küçük takımlara destek vermeye başladı. Buna örnek olarak yakın zamanda çıkan Grow Home’u gösterebiliriz.

Ancak görünüşe göre, Child of Light, kendi oyun serisini yaratmış. Patrick Plourde, twitter’da yaptığı paylaşımda “Child of Light hayranları: Child of Light evreninde geçen çok güzel projeler var. Yakında daha fazla haber gelecek, takipte kalın. Heyecanlıyım!” diyor. Bir proje değil, birden fazla proje olması özellikle enteresan. Belki de aynı evrende geçen ama farklı oynanış yapılarına sahip oyunlar görebiliriz. Gelişmeleri takip ediyor olacağız, umarız her yıl pompalanan özensiz bir seri olmak yerine ilk oyunun içtenliğini devam ettiren bir oyun serisi karşımıza çıkar.child of light