Fallout serisi, Elder Scrolls serisi, Wolfenstein, Doom gibi oyunların dağıtımcılığını yapan Bethesda, Türkiye Dağıtımcısı olarak Aral ile anlaştı.

Bu anlaşmayla beraber yapılan duyuruya göre 15 Mayıs’ta çıkacak olan Wolfenstein: The Old Blood Türkiye’de Aral aracılığıyla oyuncuyla buluşacak.

Konuyla ilgili şahsi yorumumu belirtmeden evvel, hem iki şirket hem de oyuncular için hayırlı olsun dileğimi iletmeliyim.

Ancak öte yandan sosyal medyada göründüğü kadarıyla oyuncuların kafasındaki soru işaretleri de gözümüze çarpmıyor değil. Oyuncu toplulukları uzunca bir süredir fiyat politikası nedeniyle eleştirilen Aral’a yine aynı sebepten ötürü şüpheyle yaklaşıyor. Bethesda oyunlarının da bundan sonra, Steam gibi alternatiflerine kıyasla, daha yüksek fiyatlardan satılacağı beklentisi hakim.

Ben de her oyuncu gibi bu endişeleri taşıyor olsam da bir yargıya varmakta acele etmemekten yanayım. Çünkü henüz ortada henüz bir fiyat açıklaması yok. Wolfenstein: The Old Blood’ın satış fiyatının açıklanacağı güne kadar iyimser olup, fiyatların makul bir seviyede tutulacağı umudunu taşımakta yarar var gibi.

“Bu iyimserlik nereden geliyor?” diye soracak olursanız onu da söyleyeyim. Bildiğiniz üzere her oyuncu artık oyun almadan önce en uygun fiyatları araştırıyor ve çoğu zaman da bu yüzden oyunlarını dijital almaya karar veriyor. Bunun da Aral’ı fiyatları daha makul belirlemeye iteceği görüşündeyim.

Ancak yine de neler olacağını zaman gösterecek…

Aral