2015 Türkiye Şampiyonluk Ligi Kış Sezonu’nun sona ermesiyle başlayan Kış Mevsim Finalleri’nde bu hafta sonu Yarı Final karşılaşmaları oynanacak. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Çeyrek Final karşılaşmalarında Number One ekibini 3-0 ile geçen Atlas, Yarı Final karşılaşmasında normal sezonu lider tamamlayan Beşiktaş ile karşılaşacak.

Normal sezon içerisinde Beşiktaş’ın ligdeki diğer takımlara üstünlüğü bulunuyordu. Son hafta çıktıkları yedek kadro haricinde herhangi bir yenilgi almayan Beşiktaş’ı ben Atlas’a karşı üstün olduğu görüşündeyim. Atlas, Çeyrek Final’de sergilediği güzel oyun ile 3-0’lık net bir skorla Yarı Final’e yükselmeyi başarsa da Beşiktaş’ın lig boyunca sergilediği üstün performans ve kadrolarında bulunan oyuncuların bireysel oyunlarının da üst seviye olması dolayısıyla ben 3-0 ya da 3-1’lik skor ile Beşiktaş’ın Final’e kalacağı görüşündeyim

Yarı Final eşleşmelerinin diğer ayağı ise erken final diyebileceğimiz HWA ile DP arasında oynanacak. Çeyrek Final eşleşmesinde TT ile eşleşen HWA, aslında kolay geçmesini beklediğim seriden 3-2 galibiyet ile ayrılsa da oldukça çekişmeli bir karşılaşmadan geçmişti. TT’nin beklenmeyen güzel oyunu HWA’yı oldukça zorlamıştı.

2015 Şampiyonluk Ligi

2015 Türkiye Şampiyonluk Ligi

Geçtiğimiz yıl HWA’nın demirbaş oyuncularının aldığı ceza dolayısıyla ligde iyi performans gösteremeyen HWA, bu yıl DP’dan transer ettikleri eski oyuncuları FabFabulous ve cezaları biten oyuncularının yeniden katılımıyla ligde iyi bir performans sergileyerek son haftaya ikinci sırada girmişlerdi. Beşiktaş’ı son hafta yenen Dark Passage normal sezonun son maçını HWA ile oynadı. HWA’yı da yenmeyi başaran DP, HWA ile ikincilik için Tiebreak oynamaya hak kazandı. Bu maçı da kazanan DP olunca ikincilik DP’a geçmiş oldu.

Aynı gün iki kere üst üste HWA’yı yenmeyi başaran DP, şuan için Yarı Final’in de favorisi konumunda. Özellikle de Çeyrek Final’deki eşleşmeden yorgun ayrılan ve TT’yi zor bir karşılaşma sonunda elemeyi başaran HWA’nın DP’a kaybedeceği görüşü hakim.

Ancak son iki yıldır HWA takımı da bu an için bileniyordu. Yarı Final’deki rakipleri DP’ı yenip finale çıkmak isteyen HWA kolay kolay DP’a yenilecek bir ekip de değil. Oldukça çekişmeli geçmesini beklediğim Yarı Final eşleşmesinin skoru 3-2 ya da 3-1 şeklinde olacağı görüşündeyim. Benim kendi beklentim HWA’nın eşleşmeden galip gelmesi. Ancak çok tecrübeli oyunculara sahip DP’ın seriyi galibiyetle tamamlası kesinlikle sürpriz olmaz. İki takımda aynı şansa sahip.

Multiplayer ekibi olarak tüm takımlara başarılar dileriz.