PlayStation 4’ün Yukimura kod adlı 2.50 yazılım güncellemesi yarın çıkıyor.

PS Blog‘a göre yarın çıkacak olan yama uzun süredir beta testindeydi ancak görünüşe göre en sonunda çıkışa hazır hale geldi.

Yukimura kod adlı güncellemeyle, Xbox One’da bulunana benzer bir dondurup devam etme sistemi gelecek. Oyun açıkken konsolu dinlenme moduna aldığınızda oyunu kapatmak yerine donduracak ve açtığınızda da aynen devam edebileceksiniz. Kupalar sistemine de en sonunda bir kolaylık sağlanacağının sözü verilmişti, zira kupaları kontrol etmek için girdiğinizde yapılan senkronizasyon işlemi haddinden çok uzun sürüyor ve kullanıcıların canını sıkıyordu. Bu duruma el atan Sony, bu süreyi minimuma indirmek için yaptıkları çalışmaların meyvelerini 2.50’de alacağımızı belirtmişti.

Bunlarla beraber arayüzün kullanımını kolaylaştıran çeşitli ayarlar ve yedekleme sistemi gelecek. Bu sistemle birlikte kayıtlı oyunlarımız dahil konsolda ne var ne yoksa bir USB cihaz takarak yedekleyebileceğiz ve yeni gelecek bu sistemle de bu yedekleri istediğimiz zaman tekrar kurabileceğiz. Detaylı güncelleme listesini PS Blog postunda bulabilirsiniz.playstation 4 görsel