Valve ve HTC, Vive adlı sanal gerçeklik başlığını üst kalite ve bu sebeple de yüksek fiyatlı bir ürün olarak konumlandırıyor.

MCV’ye konuşan HTC pazarlama şefi Jeff Gattis, “Dünyanın gördüğü en kaliteli VR deneyimini sunmak istiyoruz. Bunu pazarlama tekniği olarak söylemiyorum, Vive’ın pazardaki konumunu belirtmek için söylüyorum. Üst klasmanda olacak.” diye konuştu. “Stratejik açıdan baktığımızda, fiyatının yüksek olması anlamına gelse bile üst kaliteden başlamak bizim için doğru hareket olacak. VR pazarı büyüdükçe fiyatlar zaten kendiliğinden düşecektir.” diyen Gattis, firmaların eninde sonunda hedeflenen “casual” kullanıcı sayılarına ulaşabilmek için fiyat düşürmeleri gerekeceğini de ekledi.

Valve ortaklığında çıkacak olan HTC Re Vive, 2015 yılında çıkacağı onaylanmış tek sanal gerçeklik başlığı olarak dikkat çekiyor. Ayrıca HTC’nin video oyunları dışında pek çok uygulama için de görüşmeler yaptığını belirtmekte fayda var. Özellikle dizi/film alanındaki girişimler heyecan veriyor. Bakalım sanal gerçeklik cihazlarının geleceği bizlere neler gösterecek…steam valve htc re vive