Türkiye’nin ilk profesyonel e-spor ligi olan 2015 Türkiye Şampiyonluk Ligi’nin Kış Sezonu’nun sonuna yaklaşıyoruz. Normal sezonun sona ermesiyle birlikte ilk altı sırayı alan takımların katılacağı Kış Mevsim Finalleri, bu hafta sonu yapılacak olan Çeyrek Final Karşılaşmaları ile başlıyor.

Beşiktaş ile Dark Passage takımları normal sezonu ilk iki sırada tamamladıkları için doğrudan Yarı Final’e kalmaya hak kazandılar. Bunun dışındaki dört takımdan HWA, TT ile Atlas da NR1 ile eşleşti. İlk  Çeyrek Final maçı 21 Mart 2015 tarihinde Atlas ile Number One arasında 15.00’da gerçekleşecek. İkinci Çeyrek Final maçı ise 22 Mart 2015 tarihinde yine aynı saatte yapılacak.

Atlas-Number One karşılaşması oldukça çekişmeli geçmesini beklediğim bir seri olacak. Benim skor tahminim bu serinin 3-2 biteceği yönünde. Takımlar normal sezonda birbirlerine birer kez galibiyet almış durumda. Number One’ın son zamanlardaki performansı oldukça muazzam. Bir ara ligden düşme tehlikesi ile karşı karşıya olan takım, son sıradan kurtulmasının yanı sıra ilk altıya girerek kolay lokma olmadığını gösterdi.

Atlas ise oldukça başarılı ve devamlılığı olan bir performans sergileyerek ligi dördüncü sırada tamamladı. İki takımda birbirini yenebilecek güçte. Bu yüzden ben serinin 3-2 biteceği görüşündeyim. Atlas’ın tecrübesi ile Number One’nın da takım uyumu ile mücadele edecektir. Bana göre bu mücadelede Atlas bir adım önde. Bakalım çekişmeli geçmesini umduğum mücadeleden zaferle ayrılıp Beşiktaş’ın Yarı Final’deki rakibi kim olacak? Normal sezonda Atlas – NR1 karşılaşmaları şu şekilde geçti;


Gelelim Türkiye’nin en eski derbisine. Yıllardır süre gelen HWA-TT karşılaşmaları her zaman taraftarları mest eden karşılaşmalar olmuştur. Ancak son dönemlerde TT’nin güç kaybettiğini söylememek biraz hayalcilik olur. HWA, normal sezonun son haftasında DP karşısında kaybettiği iki karşılaşma sonucunda ikincilikteki yerini kaybetmiş ve üçüncü sıraya gerileyerek Çeyrek Final oynamak zorunda kalmıştı. Team Turquality’i de son hafta Beşiktaş’ın çıkarmış olduğu yedek kadro olmasa belki de bu sahnede göremeyecektik.

HWA’nın DP’den alması gerektiği bir rövanş olduğu için HWA’yı ben bu eşleşmede önde görüyorum. Her ne kadar TT ekibinin oyuncuları ligi önemsemediğini belirtip bu Finallere hazırlandığını belirtese de her sene aynı son ile karşılaştıkları da bir gerçek. Bu eşleşmenin bitmesini beklediğim skor 3-1 ya da 3-0 HWA lehine olması. Normal sezonda HWA – TT karşılaşmaları şu şekilde geçti;


Siz değerli okuyucularımızın yorumlarını da merakla bekliyoruz.