Polonya’nın Katowice şehrinde düzenlenen ESL’in en prestijli turnuvası ve League of Legends Dünya Şampiyonası’nın bir nevi provası olan IEM World Championship’in şampiyonu TSM olduFinalde Çin ekibi Team WE’i 3-0 yenmeyi başaran Amerikan ekip $110.000’lık ödülün sahibi oldu. İkinci olan Team WE ekibi ise $30.000 kazandı. Üçüncülük maçı olmadığı için iki yarı finalde elenen ekip GE Tigers ve yoe Flash Wolves takımları aynı ödülü, $15.000’ı kazandı.

IEM World Championship 2015 Katowice

IEM World Championship 2015 Katowice

İki grup halinde başlanan turnuvada A grubunda, GE Tigers, C9’u , SK Gaming de Yoe Flash’ı yenerek A grubu kazananlar finaline yükseldi. GE Tigers, kazananlar finalini kazanmayı başararak A grubunun ilk tur atlayan takımı olmayı hak etti. Kaybedenler grubunun ilk maçında Yoe Flash, C9’u yenerek son maçta SK Gaming ile tekrar karşılaşmaya hak kazandı. Kazananlar finalini kaybeden SK, kaybedenler finalinde ilk maçta yendiği rakibi Yoe Flash’a kaybederek turnuvaya veda etti. Böylece Yoe Flash takımı A grubundan tur atlayan ikinci takım oldu.

B grubunda CJ Entus, Gambit’i, TSM de Team WE’i yenerek kazananlar finaline yükseldi. Herkesin Koreli ekip CJ Entus’u favori gördüğü karşılaşmayı TSM, güzel oyunlarıyla kazanarak, B grubundan ilk tur atlayan takım oldu. Kaybedenler grubunun ilk maçında Team WE, Gambit’i yenmeyi başardı. TSM’e kaybedip, kaybedenler finaline düşen CJ Entus’a bir darbe de Çin ekibi Team WE’ten geldi ve Team WE, B grubunun ikinci tur atlayan ekibi oldu.

Yarı Final karşılaşmalarında TSM, yoe Flash Wolves takımı ile oynadı. Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan TSM finale adını yazdırmayı başardı. Diğer yarı finalde Team WE ile GE Tigers karşılaştı. Herkesin yine Koreli ekibi favori gördüğü karşılaşmada Çin ekibi, CJ Entus maçında olduğu gibi GE Tigers’a karşı yine kazanmasını bildi ve finale yükselen diğer bir ekip oldu.

Koreli takımların elenmesi, Çin takımının iki Koreli takımı eleyen ekip olması dolayısıyla birlikte, finalde zafere yakın olarak Team WE görülüyordu. Ancak TSM de bu aşamaya kadar hiç eşleşme kaybetmemiş ve sadece bir maçta rakibine tek oyun vermişti. İki güçlü takımın karşılaşmasından TSM, harika performansı ile sıyrılmayı başarıp 3-0 ile IEM World Championship’i kazanan ekip oldu.

Oldukça keyifli ve heyecanlı geçen IEM World Championship 2015’in tüm karşılaşmalarına buradan ulaşabilirsiniz.

TSM, IEM World Championship'İ Kazanan Ekip Oldu.

TSM, IEM World Championship’i Kazanan Ekip Oldu.