Riot Games, popüler MOBA oyunu League of Legends için yeni bir sistem geliştiriyor. Şampiyon Ustalığı adı verilen sistem sayesnde oyuncuların artık hangi şampiyonlarda daha başarılı olduğu, oyunlardaki başarısına göre elde edeceği rütbe ile belli olacak.

Geliştirilen sistem sayesinde, artık her maç sonunda karakterinizle yaptığınız istatistikler ve oyuna katkınız değerlendirilip bir başarı notu alacaksınız. Bu notlar size puan verecek ve topladığınız puanlarla birlikte o karakterdeki seviyeniz de belirlenmiş olacak. Puanlarınız arttıkça ustalık rütbenizde artacak.

Şampiyon Ustalığı Puan Sistemi

Şampiyon Ustalığı – Puan Sistemi

Rütbeler toplanda beş kademe olarak sıralanmış. Dördüncü ve beşinci kademe özel hediyeler de kazanmaya başlıyorsunuz. Dördüncü kademeden sonra yükleme ekranı rozeti, oyun içi özel ifade ve duyuru görseline sahip oluyorsunuz. Ayrıca Şampiyonlarınızın rütbesi arttıkça sayfanızdaki şampiyonların altında açıkça gözüküyor.

Şampiyon Ustalığı Rütbeler

Şampiyon Ustalığı – Rütbeler

Şampiyon Ustalığı Şampiyonlar Sayfası

Şampiyon Ustalığı – Şampiyonlar Sayfası

Şampiyon Ustalığı Sistemi dün itibariyle birlikte Public Beta sunucusunda kullanıma açıldı. Belli bir süre oyundaki durumu inceleme altına alınıp, geri bildirimlerle birlikte geliştirildikten sonra tam sürüme aktarılması bekleniyor. Beşinci seviyeye ulaşan kullanıcıların dahil olabileceği sistemin ilerleyen dönemlerde yeni kademeler ve farklı hediyeler de sunacağı belirtiliyor.