Türkiye’deki ilk profesyonel E-spor ligi olan League of Legends 2015 Türkiye Şampiyonluk Ligi’nin Kış sezonu için son haftaya giriliyor. Cumartesi ve Pazar oynanacak karşılaşmalar sonucunda ilk altı takım mevsim finallerine kalırken, ligi sonuncu bitiren takım Yükselme Ligi’ne düşecek. Ayrıca normal sezonu yedinci bitiren takım ile mevsim finallerini sonuncu bitiren takım Yükselme Ligi’nden gelecek olan ikinci ve üçüncü takım ile Play-Out maçlarına çıkacak. Karşılaşmaları kazanan takımlar Yaz sezonunda Türkiye Şampiyonluk Ligi’nde yer alacak.

Hal böyle olunca bu hafta gerçekleşecek olan karşılaşmalar büyük önem taşıyor. Çünkü kaybedilecek tek maç takımların sıralamasına etki edebilir. Bu haftayı en rahat geçirecek takım Beşiktaş. Çünkü bu hafta iki karşılaşmayı da kaybetse bile birinci sırayı garantiledikleri için mevsim finallerine doğrudan yarı finalist olarak katılacaklar.

Cumartesi günü Dark Passage, Pazar günü ise de Team Turquality ile maça çıkacak olan ekibin ben, yenilgisiz lider ünvanından vazgeçeceklerini düşünmüyorum. Bence Beşiktaş iki maçı da galibiyetle kapatır. Burada kritik olan Dark Passage ve Team Turquality’nin durumları. Çünkü Dark Passage’ın ligi ikinci bitirme şansı bulunurken,  Team Turquality ise ligden düşme tehlikesi ile karşı karşıya.

Dark Passage takımı eğer Beşiktaş’a kaybederse ikinci gün HWA ile karşılaşacağı maçtan, ikincilik şansı için mutlak galibiyet ile ayrılma zorunda. Ancak benim düşüncem tüm sezon harcanan emeklerini tek maçla riske atmak istemeyen HWA ilk gün oynayacakları Zone ve ikinci gün oynayacakları Dark Passage maçlarından galibiyet ile ayrılma olasılığı daha yüksek. Böylece mevsim finalleri için doğrudan yarı finale katılan ikinci ekip olabilecekler.

Atlas’a bakacak olursak ilk altıda ki yeri garanti. İki maçı da kaybetseler onları geçebilecek sadece iki takım var. Bu ya BPI ya Number One ya da TT olacak. Çünkü bu üç takımında üç galibiyeti bulunmakta ve Cumartesi günü BPI ile TT kendi aralarında oynayacak. Atlas ilk gün Number One ile oynarken ikinci gün de Zone ekibi ile oynayacak. Bu iki takımda son sıra konusunda birbirleriyle yarışmakta. Atlas için en kötü senaryo gerçekleşse bile ilk altıdaki yerini kaybetme olasılığı yok.

Bu karşılaşmalar Atlas için zorlu geçebilir. Atlas’ın ilk altıdaki yeri garantide olduğu için bu maçlardan en az bir tanesini kaybetmesi çok da sürpriz olmaz. Ben bu konuda Number One ekibini önde görüyorum. Son haftalarda maçlar kazanmaya başlayan ekip, ligde kalmak adına yapılacak bir olumlu hareketi değerlendirmek isteyecektir. Kaldı ki bu hafta maçlarını kazanması durumunda mevsim finallerine katılma şansları var.

Zone ekibini ben lig sonunculuğuna en yakın aday olarak görüyorum. İlk gün HWA ile oynayacakları karşılaşmadan büyük olasılıkla yenilgi ile ayrılacak ekip ertesi gün Atlas ile maça çıkacak. Tek galibiyet onlar için yeterli olmayabilir. Ayrıca Atlas takımı da çeyrek finalde yer alacağı eşleşme için haftayı en az bir galibiyetle kapatmayı isteyeceklerdir. Atlas’ın ben Zone’a kaybedeceğini düşünmüyorum. Zone haftayı iki yenilgi ile kapatıp, 2015 Şampiyonluk Ligi serüvenine son verebilir.

Bu haftanın en tehlikeli karşılaşmaları ise BPI- TT ve BPI – Number One karşılaşmaları. Çünkü bu karşılaşmaların sonuçlarına göre ilk altıya dahil olacak son iki takım da netleşecek. Ben TT’yi burada daha avantajlı görüyorum. Hem kötü gidişata bir son vermek hem de tekrar küllerinden doğup mevsim finallerinde yer almayı çok isteyeceklerinden, BPI ile oynayacakları karşılaşmadan zafer ile ayrılacağı düşüncesindeyim. Öte yandan rahat bir Atlas’ı yenmesi daha olası gözüken Number One’ın BPI ile yapacağı karşılaşma tam bir final havasında geçecek. Benim de en kararsız kaldığım maçlardan biri olan BPI-Number One karşılaşmasında iki takımın da şansı bana kalırsa aynı. Umarım kaliteli bir oyun oynayan ekip kazanır. Hepinize heyecanı dorukta geçen bir Şampiyonluk Ligi son haftası dilerim.

2015 Şampiyonluk Ligi

2015 Şampiyonluk Ligi