Humble Weekly Bundle‘da bu hafta siyah beyaz oyunlar var.

Kartuşları mı bitti yoksa Beşiktaş’ın Liverpool’u elemesini mi kutluyorlar bilmiyoruz ama Humble Weekly Bundle bu hafta “monochromatic” künyesiyle siyah beyaz oyunlar veriyor. Gönlümüz burada Monochroma’yı da görmek isterdi ancak yine de bu pakette birbirinden güzel oyunlar yer alıyor.

M. C. Escher’in imkansız mimari çizimlerinden esinlenen The Bridge, 2D bir mantık/bulmaca oyunu. Yer çekimine müdahale etmek gibi enteresan mekanikleri var. Closure, karanlık bir dünyayı ışıkla manipüle edip keşfettiğiniz ve üç ayrı kişinin hikayesini örümceğimsi bir yaratık olarak takip ettiğiniz ilginç bir bulmaca oyunu. Pakette bulunan oyunlar arasında belki de en ilgi çekici olanı ise Dominique Pamplemousse. Stop motion animasyonlara sahip bu dedektiflik temalı macera oyununda cinsiyet eşitliği ve ekonomi temaları işlenirken karakterlerin sık sık şarkı söylediği belirtiliyor. Bol ödüllü bu ilginç yapım denemeye değer.

Eğer ortalama fiyatın üstüne çıkarsanız (bu yazı yazılırken 4.33 dolar), üç oyun daha sizleri bekliyor. NaissanceE, bir first person keşif oyunu. Gizemli, ilkel bir yapıyı keşfettiğiniz oyunda platform, puzzle ve bir iki tane de deneysel oyun mekaniği zaman zaman karşınıza çıkabiliyor. First person aksiyon/macera oyunu Betrayer ise 17. yüzyılın başlangıcında yeni keşfedilen Amerika’da geçiyor. Virginia’daki koloniyi ararken kendinizi hayaletlerle dolu terk edilmiş bir mekanda buluyor ve dünyanın renginin çekilmesine sebep olan gizemli felaketi araştırıyorsunuz. Karanlık gölgeler ve kötülüğün kurbanı olmuş İspanyol işgalciler tarafından kovalanacağınız oyun yüksek dozda adrenalin vadediyor. Bu kısımdaki son oyun Oquonie ise oldukça marjinal bir bulmaca oyunu. Kelimelerle nasıl ifade edeceğimi bilemediğim oyunu ancak deneyerek anlayabilirsiniz gibi görünüyor.

Son olarak, 10 doların üzerine çıkarsanız Neverending Nightmares adlı depresyon temalı korku oyununa sahip olabilirsiniz.