Yeni nesil konsolların piyasaya çıkmasından sonra F2P oyunların konsollarda yer almasında büyük bir artış gerçekleşti. Sony F2P departmanından Sarah Thompson’ın GDC 2015’te konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklama da F2P oyunların gelecekte oyun dünyasının merkezinde olacağını belirtti. Thompson: 

F2P oyunları geleceğimizin önemli bir parçası olarak görüyorüz. Bence üç, beş yıl içerisinde gelirimizin önemli bir bölümünü bu alandan elde edeceğiz. Bugün ki aşamada bile bu alandaki büyüme oranı gerçekten inanılmaz boyutlarda.

Bu durumun gerekten harika olduğunu düşünüyoruz. Bu sistem işimizi daha istikrarlı hale getiriyor ve geleceğimiz için tecrübe oluyor. Bence F2P oyunlar bizi şirket olarak olmamız gereken yere götürüyor. Sony olarak, F2P gönülden inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Playstation 4’te PlanetSide 2, War Thunder, Warframe ve Loadout gibi önemli F2P oyunlar yer almakta. Sony’nin bu açıklamalarından da anlayacağımız gibi ilerleyen dönemlerde bir çok F2P oyunun piyasaya sürüleceğine tanıklık edeceğiz.

Sony, 2015'te çıkarılacak tüm oyunları listeledi.

Sony’e göre gelecek F2P’de.