Star Trek oyuncuları, nam-ı diğer Mr. Spock için oyun içinde bir anma töreni düzenledi.

27 Şubat’ta bilimkurgu severler acı bir haberle sarsıldı. Star Trek’in efsane karakteri Mr. Spock’ı canlandıran Leonard Nimoy hayatını kaybetmişti. Aktörlüğünün yanısıra bir şair, yazar, müzisyen ve yönetmen de olan Nimoy, klasik sanatlardaki yetkinliğiyle bilimkurgu ve modern kültürü birleştirerek adeta nesiller arasında bir köprü kurmuştu. Civilization 4’e seslendirmesiyle hayat veren Nimoy, pek çok oyuna sesiyle katkıda bulunmuştu. Star Trek buluşmalarına gitmeyi asla ihmal etmeyen sanatçı, sadece rol yapan bir aktörün çok ötesinde sembol bir isim olmuştu. Bu yüzdendir ki, hayranlarını çok üzen bu ölüm unutulmadı.

Reddit kullanıcısı barnacle999‘un dün yazdığına göre, Star Trek Online oyuncuları, Mr. Spock’ın doğduğu gezegen Vulcan’da bir çeşmenin etrafında toplanıp onu andıkları bir tören düzenlediler. Barnacle999, oyundaki 20 “instance”ın o sırada dolduğunu, birkaç tane yarım dolusuyla beraber toplam 1000 civarı oyuncunun andığını belirtiyor. Oyunun baş yapımcısı Stephen Ricossa da, 5 Mart’ta oyunun haftalık bakım güncellemesinde Spock ve Leonard Nimoy anısına bir anıt dikileceğini söyledi. Normalde bu tip ünlü ölümlerinde yorum yapmaktan çekindiğini belirten Ricossa, topluluğun bu davranışının onu çok duygulandırdığını ve Leonard Nimoy gibi birinin böyle anılmayı hak ettiğini belirtti.

Bu arada Nimoy’dan sadece bir gün sonra, dünya edebiyatının usta ismi Yaşar Kemal de hayatını kaybetti. Dileriz bu güzel insanların anılarını ve fikirlerini yaşatabiliriz.star trek online spock memorial