Ubisoft’un son topluluk canlı yayınına göre Assassin’s Creed serisinin gelecek oyunları, hikayenin modern zamanda geçen kısımlarını daha çok ele alacak.

Assassin’s Creed serisinin baş yazarlarından Darby McDewitt, yayın esnasında Monteriggioni kasabasının modern halinin serinin geleceği için ilham kaynağı olabileceğini söyledi. “Bu sadece AC2’den Monteriggioni’yi tekrar kullanabildiğimiz için yapılmıştı. Planımız, elimizdeki malzemeleri zekice yeniden kullanıp daha oturaklı ve geniş bir modern güne sahip olmak. Her zaman daha fazla modern hikaye olmasını istiyoruz ama nasıl yapacağımız konusunda çok akıllı davranmak zorundayız. Unity’de daha fazla modern hikaye segmenti olmasını planlıyorduk ancak olmadı.” diyerek seri hakkındaki hedeflerini anlatan McDewitt, gelecekle ilgili birkaç ipucu daha verdi.

Oyunun alternatif tarih elementi olan İlk Uygarlık efsanesi üzerine çalıştıklarını belirten McDewitt, bu uygarlıkla ilgili 500-700 yıllık bir tarih yazdıklarını açıkladı. Hem büyük, önemli anları hem de ufak tefek olayları ve detayları barındıran bu tarih dokümanıyla birlikte herhangi bir oyunda geliştirici Juno’ya ya da Minerva’ya referans vermek istediğinde ne tarihte nerede ne yaptıklarını bilecek ve hem rahat hem istikrarlı bir şekilde referans verebilecek.

Serinin yeni oyunu Assassin’s Creed: Victory, Viktorya dönemi Londra’sında geçiyor ve oyunun sonbaharda piyasaya çıkması bekleniyor.assassins creed juno