Destiny’nin en büyük sorunlarından birine kısmi bir çözüm geldi. Artık sürekli kuleye gitmemize gerek kalmadan karakterlerimiz arasında eşya ve malzeme aktarımı yapabileceğiz.

En son Destiny güncellemesiyle birlikte çaktırmadan araya sıkıştırılan ve detaylı açıklaması bugün yapılan geliştirmeyle beraber akıllı telefonlarda ve tabletlerde bulunan Destiny Companion App içerisinden vault’a yani oyundaki kasamıza erişebileceğiz. Normalde bir karakterdeki silahı diğerine aktarmak için kuleye gitmemiz, kasaya atmamız, diğer karaktere geçip tekrar kuleye gidip kasadan almamız gerekiyordu. Bu yenilik sayesinde telefonunuzdan halledebiliyorsunuz ve bu pratikte çok işe yarıyor.

Örneğin en çok yüklendiğiniz ana karakterinizle Xur’dan alışveriş yapacaksınız ancak Strange Coin’iniz yetersiz. Diğer karaktere geçip Strange Coin’leri kuleye gidip aktarmak oldukça uzun sürer. Bunun yerine telefonda uygulamayı açıp hızlıca o karakterden kasaya aktarabildiğiniz gibi, kasadan da oynamakta olduğunuz karaktere telefon üzerinden aktarabiliyorsunuz. Yani karakterinizle kasaya gitmenize bile gerek yok. Üstelik görevdeyken bile çalışıyor. Görevde zorlandınız ve Ice Breaker’ınızı (oyundaki en sağlam exotic sniper rifle’lardan biri) almak mı istiyorsunuz? Tek yapmanız gereken telefonunuzu açıp diğer karakterden aktarmak. Ve silah bir anda karakterinize geliyor. Hatta sadece envantere gelmekle kalmıyor, silahı elinize direkt alabiliyorsunuz bile. Bu gelişimin son bir güzel yanı da yine büyük eksiklik olan deste bölme sistemi. Örneğin silah geliştirmek için silah parçalarını aktarmak istiyorsunuz. Bunun için bütün silah parçalarını aktarmanız gerekiyordu. Uygulamaya gelen güncelleme sayesinde tam olarak istediğiniz miktarı bölerek aktarabiliyorsunuz. Aşağıdaki gif’lerden programın nasıl çalıştığını görebilirsiniz. Bizzat test edip onayladım, gerçekten çok işe yarıyor. Destiny oynuyorsanız ve birden fazla karakteriniz varsa mutlaka bu uygulamayı kullanmalısınız.