PS4 exclusive oyunu The Order 1886’nın oynanış süresi ile ilgili tartışmalar ortaya çıktı. Görünüşe göre oyun 6 saatten kısa bir sürede bitirilebiliyor.

YouTube kullanıcısı PlayMeThrough, oyunu yaklaşık beş buçuk saatte bitirip tamamını YouTube’a yüklemiş. Spoiler almaktan rahatsız olmayacak oyuncular kanalından izleyebilirler. Daha sonra internette forumlarda da devam eden tartışmalarla işin rengi biraz daha değişti. Görünüşe göre bu 5,5 saatin yaklaşık 2 saatini ara videolar oluşturuyormuş. The Order 1886 ara videoları oyuna yediriyor ve bir yandan yürümek gibi ufak tefek şeyler de yapıyorsunuz ama temel olarak oynanış içermeyen hikaye sekanslarından bahsediyoruz. Bu kullanıcının oyunu hızlı bitirmek için çabaladığı da bir gerçek, ancak söylenenlere göre oyunda bir karakter gelişim sistemi veya yan görevler de bulunmuyor. Achievement isteyenler için her bölümde serpiştirilmiş toplanabilir eşyalar bulunuyor, ancak bunla ilgilenmiyorsanız çizgisel oynanışa sahip bir aksiyon oyununda oyalanacak pek fazla şey yok gibi.

Normal bir AAA oyun fiyatıyla satışa sunulan, multiplayer modu da olmayan oyunun bu kadar kısa olması eleştirileri de beraberinde getirirken Ready at Dawn stüdyolarından açıklama gecikmedi. Oyunun süresiyle ilgili yorum yapmayacaklarını belirtirken, Ready at Dawn CEO’su Ru Weerasuriya “Benim için oynanış süresi kaliteyle de alakalıdır. Tıpkı sinema gibi. Bir filmin 3 saat olması onu daha iyi bir film yapmaz.” dedi. Geçmişte de sadece singleplayer modu olan oyunların olduğunu ve oyun dünyasında bir çeşitlilik olduğunu da sözlerine ekledi.

Oyunların belli bir uzunluğa sahip olması gerektiği söylenemez, bu kişiden kişiye değişen bir değerdir. Ancak Ready at Dawn, oyundaki teknik seçimleri, oyuncuyu rahatsız edebilecek sıklıkta devreye giren film sekansları ve sanatsal tercihlerle zaten film gibi bir oyun yapmak istiyordu. Görünüşe göre süre açısından da film gibi bir oyunla karşı karşıyayız ve oyunculardan fiyatı sebebiyle ciddi bir tepki bulunuyor. Sizce sadece tek kişilik ve seçim veya benzeri sistemlerle tekrar oynamayı teşvik etmeyen bir oyunun 60 dolara 5,5 saatlik içerik sunması doğru mu? Yorumu siz okurlarımıza bırakıyoruz.the order