Daybreak Game Company, yani eski adıyla Sony Online Entertainment, pek çok çalışanını işten çıkardı. Bunlara geliştirme sorumlusu David Georgeson da dahil.

Bu ayın başında H1Z1 ve EverQuest gibi önemli MMO’ların geliştiricisi Sony Online Entertainment, Columbus Nova adlı bir yatırım şirketi tarafından Sony’den satın alınmıştı. Sony’nin finansal olarak zorluklar yaşadığı dönemde gelen bu satışın sonrasında da beklenen oldu ve yeni adıyla Daybreak Game Company stratejik küçülmeye gitti. “Şirketi karlı hale getirmek” amacıyla bazı işten çıkarmaların yaşanabileceğinin sinyali verilmişti ve en sonunda bu gerçekleşti.

Kaç kişinin işten çıkarıldığı söylenmezken işten çıkarılanların San Diego ve Austin stüdyolarında çalıştığı belirtildi. Geliştirme sorumlusu David Georgeson’ın da işten çıkarılması, firmanın kar etmeyen iş modellerini geliştiren sorumluyu işten çıkararak yeni bir başlangıç yapmak istemesi olarak yorumlanabilir. Daybreak ayrıca “Kaynakların bu yeniden yapılandırılması, artık bağımsız olan oyun şirketimizin geleceği için daha iyi bir konuma gelmesini sağlıyor ve en iyi online oyunları yapmak konusundaki mirası ileri taşıyıp pek çok platformda başarı elde etmesi için sağlam bir temel atıyor. Bu işten çıkarmalar mevcut oyunların gelişim sürecini etkilemeyecek ve şirketimiz en iyi online tecrübeyi sunup sınırları zorlamak için oyuncularıyla el ele çalışmaya devam edecek.” sözleriyle de bu hamlenin şirketin geleceği için doğru hamle olduğunu oyunculara aktarmaya çalışıyor.H1Z1