Activision geride bıraktığı mali yılın rakamlarını açıklarken bu rakamlar dudak uçuklatıyor.

Sadece Destiny ve Hearthstone’un geçtiğimiz yıl toplam 450 milyon dolar getirirdiği, Call of Duty oyunlarının ise 2003’ten beri Activision’a getirdiği toplam paranın tam 11 milyar dolara ulaştığı açıklandı. Bunun 1 milyar doları serinin son oyunu olan Advanced Warfare’den geldi ki bu 1 milyar dolarlık rakam perakendecilere gönderilen değil, son kullanıcıya erişen ürünlerden elde edilen bir miktar. Serinin yeni oyununu ise son dönemlerin en başarılı kabul edilen Call of Duty oyunlarını yapan Treyarch yapacak ve ilk defa bir Treyarch oyunu 3 yıllık geliştirme süreciyle üretilmiş olacak.

World of Warcraft’ın son genişleme paketi Warlords of Draenor 24 saatte 3.3 milyon kopya satarak inanılmaz bir iş başarırken şu anda World of Warcraft’ın hala 10 milyonun üzerinde abonesi olduğu belirtiliyor. Öte yandan Destiny’nin oyunu günde ortalama 3 saat oynayan tam 16 milyon oyuncusu olduğu da açıklanan veriler arasında. Ekim 2014’te 9 milyon civarında olan bu sayı, genişleme paketi ve oyundaki loot sisteminin büyük bir değişim ve gelişim geçirmesinin bir sonucu olarak Aralık civarında fırlama yapmış. Hearthstone’un da 24 milyon oyuncusu olduğunu ekleyelim.

Son olarak bazı sürpriz gelişmeler de bizleri bekliyor. Firmanın en gözde ekiplerinden biri 2015 sonunda yeni bir oyun çıkaracakmış. Aynı zamanda henüz duyurulmamış oyunlar da geliştirilmekteymiş. Eh, Activision için harika bir yıl olduğu söylenebilir. Aynı başarıyla devam edip oyuncuları memnun etmelerini diliyoruz.activision logo