Avrupa LCS’inin hemen ardından Amerika LCS’inin de 2015 sezonu resmi olarak başladı. Artık bir oluşumun sadece bir takımı olabileceği kuralından dolayı bir çok takımlarda isim değişiklikleri yaşandı. LMQ olarak bildiğimiz geçen sene Amerika üçüncüsü olan takım, bu sene Team Impulse ismi ile yer alıyor. Team Curse ile Curse Academy takımları da Team Liquid ve Gravity Gaming olarak isim değiştirdiler. Evil Geniuses takımı da WinterFox olarak yollarına devam ediyor.

Cumartesi ve Pazar günleri oynanan karşılaşmalarla birlikte Amerika LCS’nin ilk hafta karşılaşmaları tamamlandı. Avrupa’da olduğu gibi Amerika’da da ilk maç geçen sezonun finalistleri arasında oynandı. TSM ile C9 takımları arasında oynanan karşılaşma da IEM’de gösterdiği performans sebebiyle C9 favori olarak gösteriliyordu. Ancak TSM’in başarılı takım oyunu ve C9’un yukarı koridor oyuncusunun formsuz görüntüsü ile birlikte karşılaşmayı TSM kazanmayı başardı.

Amerika LCS’nin merakla beklenen oyuncusu, Sezon 3 Şampiyonluğu bulunan Piglet’in göstereceği performanstı. Ancak bu hafta Piglet karşılaşmalara çıkamadı. Ancak onun yerini alan oyuncu ile birlikte Team Liquid iki maçı da kazanmasını bildi ve haftayı iki zaferle kapattı. İkinci gün karşılaşmalarında TSM ile C9 şok birer yenilgi aldı. TSM, Team 8’e kaybederken, C9 ise Gravity’e kaybetti. Özellikle C9 haftayı iki yenilgi ile kapattı.

Amerika'da sezon TSM ile C9 karşılaşması ile başladı.

Amerika’da sezon TSM-C9 karşılaşması ile başladı.

İşte Amerika LCS’inde ilk hafta sonuçları;

24 Ocak Cumartesi

Amerika LCS 2015 İlk Hafta İlk Gün Karşılaşmaları

Amerika LCS 2015 İlk Hafta İlk Gün Karşılaşmaları

25 Ocak Pazar

Amerika LCS 2015 İlk Hafta İkinci Gün Karşılaşmaları

Amerika LCS 2015 İlk Hafta İkinci Gün Karşılaşmaları

Galibiyet/Mağlubiyet Tablosu

Amerika 2015 LCS Kış Sezonu Galibiyet/Mağlubiyet Tablosu

Amerika 2015 LCS Kış Sezonu Galibiyet/Mağlubiyet Tablosu