Gün geçmiyor ki Ubisoft oyunlarına dair bir gariplik yaşanmasın. Bu kez Microsoft ortaklığıyla yaşanan bu gariplik sebebiyle bazı Xbox One kullanıcıları, dijital olarak satın aldıkları Far Cry 4’ü oynayamıyor.

Oyun Xbox Marketplace üzerinde ya gözükmüyor ya da gözükse bile satış sayfasına girilemiyor. Bununla ilişkili olarak da oyunu dijital olarak satın almış bazı kullanıcılar oyuna erişemiyor. İşin ilginç yanı ise bunun herkesi etkilememesi. Konuyla ilgili olarak Ubisoft’un açıklamaları da mevcut. Kesinlikle bunun planlanan bir durum olduğu ya da Xbox Marketplace’ten oyunun gerçekten kaldırılacağı gibi söylemler mevcut değil. Kendilerinin de destek birimlerinin araştırma halinde olduğunu, ancak bu sorunu yaşayan kullanıcıların yerel Xbox destek birimlerine başvurmaları gerektiğini belirtiyorlar.

Görünüşe göre bu sorun Far Cry 4’ün daha önce de başına gelmiş. 1 ay öncesinden kalma bir reddit başlığı, tamamen aynı sorundan bahsediyor. Xbox One’da başka hiçbir oyunda sorun yaşamadığını belirtmesi de dikkat çekici. Umarız Ubisoft bu çalkantılı günleri atlatıp eski günlerine dönebilir. Öte yandan, sonraki Far Cry oyunlarında neler olabileceğiyle ilgili yapılan anket haberimizi buradan okuyabilirsiniz.Far-Cry-4