CD Projekt RED’in büyük bir heyecanla beklenen Aksiyon- RPG serisi The Witcher serisinin 3. oyunu olacak The Witcher 3: Wild Hunt’ın oynanabilir 2. karakteri belli oldu. İlk olarak The Game Awards etkinliğinde duyurulan 2. karakterle oynayabilme oyuncular tarafından olumlu karşılanmıştı.

Yapılan açıklamaya göre The Witcher 3: Wild Hunt’ta Geralt dışında oynayabileceğimiz diğer karakter Ciri olacak. Ama istediğimiz her an 2 karakter arasında geçiş yapamıyoruz. Oyunun gerekli gördüğü anlarda hikayenin gidişatına göre kontrolümüze verilecek Ciri karakteri elf soyundan geliyor. Cd Project tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“Ciri yalnıza oyunun gerektirdiği belli anlarda oynanabilir bir karakter olacak. Ciri’yi oyuncular hikayeyi başka bir perspektiften görebilsinler diye 2. bir karakter olarak sunuyoruz. Çoğunlukla Ciri ile oynamayacaksınız ama hikaye için önemli bir noktada olmasıyla Ciri  ile etkileşiminiz güzel olacak. Oyunda destekleyici bir araç olarak sunduğumuz Ciri oynanış mekanikleri yüzünden size sunulmuyor. The Witcher her zaman Geralt odaklı oldu ve bu değişmedi. Fakat Ciri’yi yönetebilmek hikayenin diğer taraftan nasıl hissettireceğini anlatmak için güzel bir araç. Ciri kendi başına bir karakter, kendi iradesi ve yapmak istedikleri var. Geralt Ciri’yi küçüklüğünden beri tanıyor, çünkü onu kendisi yetiştirdi.”

Evet, açıklamalar bu şekilde. Geçen günlerde bir erteleme haberiyle oyuncuları üzen The Witcher 3: Wild Hunt; 19 Mayıs 2015 tarihinde PC, PS4 ve Xbox One için beğenimize sunulacak, iyi oyunlar.

the witcher 3 ciri