Dün ani bir kararla Ubisoft’un yeni çıkacak oyunları Steam’in Birleşik Krallık mağazasından çekildi. İlerleyen saatlerde diğer mağazalar da etkilendi.

Ubisoft, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Assassin’s Creed: Unity’nin Steam’in Birleşik Krallık mağazasında satılmayacağını ve dijital olarak uplay’den ve GreenManGaming gibi farklı dijital dağıtımcılardan alınabileceğini belirtti. Valve’la görüşmelerin devam ettiğini belirten yetkililer Uinty’nin dönebileceği konusunda sinyal verirken sonrasında Türkiye, Amerika, Avustralya ve pek çok Steam mağazasında da sadece Unity değil, The Crew ve Far Cry 4’ün de kaldırılması kafalarda soru işaretleri yarattı.

Bunun neye işaret ettiğini şu anda bilemiyoruz. Ben Ubisoft’un tıpkı EA’in Origin’e geçmesi gibi tamamen uplay’e geçeceğini düşünüyorum. Sosyal medyanın en hızlı ban atan kovboyu Orhun ise uplay sunucularının kötülüğünden dert yanarak belki de EA’le anlaştılar ve Origin’e geçiş yapacaklar diyor. Peki sizce ne olacak? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Assassin's Creed Unity

Assassin’s Creed Unity