Endüstri analiz firmalarından biri olan Stern Agee, EA’in Battlefield 5’i 2016’da çıkartmayı planlayabileceği yönünde tahminde bulundu. EA tarafından herhangi bir bilgi dahi bulunmazken Stern Agee’nin böyle bir tahminde bulunması ilginç, ancak firmanın kendilerine göre bu tahmini yapmalarında oldukça geçerli sebepler var.

Stern Agee’nin Battlefield 5’in 2016’da gelebileceği konusundaki görüşünü öne sürmesindeki sebeplerden biri Battlefield Hardline’ın 2015’te oyuncuyla buluşacak olması. Bir yıl içerisinde iki Battlefield oyununun çıkması, pek olası bir durum olarak değerlendirilmiyor. Aynı zamanda Stern Agee’ye göre EA, yine 2015 yılında çıkacak olan Star Wars: Battlefront’a çok güveniyor ve bu yüzden de Battlefield 5’in çıkışının 2015’te gerçekleşmeyeceği kanaatinde.

Aynı zamanda Battlefield 4’ün çıktığı tarihte yaşanan oyun bugları ve server problemlerini Battlefield 5’te yaşamamak adına, EA’in geliştirme aşamasında daha titiz davranacağını ve mümkün olduğunca zaman kullanacağı tahmin ediliyor.

Bu sebepler düşünüldüğünde, Battlefield 5’in 2015’te gelmeyeceği tahmini mantıklı gözüküyor; ancak oyunun 2016’da gelip gelmeyeceğini kestirmek de pek mümkün değil.

Battlefield

Battlefield