Gran Turismo serisinin tutkunları için GT7 hakkında ilk açıklamalar geliyor.

GamesTM‘e konuşan serinin yaratıcısı Kazunori Yamauchi, Ps4’ün sistem gücünün yeni oyunun yapımını diğer oyunlara göre çok daha kolay kılacağını söylerken zaman aralığı olarak da 2015-2016 arasını verdi.

“Her şey doğal bir şekilde çalışacak,” diyen Yamauchi, “Ps3 bunun için çok daha zordu. PS4’te işlediğimiz tonlarca yüksek kalite verinin inanılmaz bir fark yaratacağını düşünüyorum.” diye devam etti. “Benim ve ekibimin Gran Turismo 7 için açık ve net bir hedefimiz var: Gran Turismo 6’da yapamadıklarımızı yapmak. Oyunun tam bir Gran Turismo oyunu olmasını istiyoruz. Yani 2015 veya 2016’da çıktığında o dönemin hakkını veren bir oyun olacak.”

Gran Turismo 6, 2013 sonunda çıkmış ve rakiplerine fark atan içerik zenginliğiyle etkilerken özellikle motor sesleri konusunda çok geri kalarak eleştiri toplamış ve kendinden bekleneni tam olarak verememişti. Forza serisi emin adımlarla yoluna yeni nesilde de devam ederken, Gran Turismo’nun yeni nesil macerasının oldukça geç de olsa nasıl başlayacağı büyük bir merak konusu.