10 aydır piyasada olan Microsoft’un eğlence konsolu Xbox One’a üçüncü kez resmi indirim yapıldı. Böylece konsol ilk defa Birleşik Krallık’ta PS4’den ucuz duruma geldi.

Yeni nesil konsol savaşlarında rakibi PS4’ün gerisinde kalan Xbox One satış rakamlarını arttırmak için fiyat indirimlerine gitme strateji izliyordu. Kasım ayında çıkışıyla birlikte £429.99 olarak satışa çıkarılan ürün ilk indirim sonrası £349.00 fiyatıyla satışına devam etti. Daha sonra ise Kinect sensörü ve herhangi bir oyun olmadan £329.99 fiyatıyla satılan konsol şimdi ise Amazon üzerinden Sunset Overdrive ve Beyaz Xbox One olarak £329.00 satışa sunuldu.

Bu şaşırtıcı bir hamle değildi. Çünkü yıllardır Xbox’ın hüküm sürdüğü Birleşik Krallık’ta PS4’ün büyük başarı yakalaması ve satış rakamlarının Xbox One’dan yüksek olması sonucu Microsoft böyle bir yol izlemek zorunda kaldı. Ayrıca Microsoft’un EA ile FIFA ve CoD oyunları için projeleri de bulunmakta. Yeni nesil teknolojik savaşlarında Microsoft’un fiyatını biraz kırması savaş için gerekli bir silah olabilir. Bakalım bu fiyat kırılması sonrası Xbox One’ın satış değerleri ne derecede etkilenecek hep beraber göreceğiz.
xboxone2