Rockstar Games bugün sitesinden yaptığı açıklamada Grand Theft Auto 5in PlayStation 4 ve Xbox One’lara 18 Kasım 2014’te, PC’ye ise 27 Ocak 2015’te çıkacağını resmi olarak duyurdu.

Bir takım görsel ve teknik değişiklerle birlikte gelecek olan oyun, Los Santos ve Blaine County’nin her zamankinden daha yoğun olacağının da vaadinde bulunuyor. Çizim uzaklığı ve yüksek çözünürlüğün yanı sıra oyuncular:

– Yeni silahlar, araçlar ve aktiviteler,
– Daha fazla vahşi yaşam,
– Daha yoğun trafik
Gelişmiş hasar ve hava sistemi ile birlikte daha fazlasını da bulabilecekler.

Bu versiyonlar geliştirilmiş radyo seçenekleri ve şarkılarla gelecek. Toplamda 100’den fazla yeni şarkı ve yeni DJ mixleri oyuna eklenecek.

Ayrıca oyunu ön sipariş ile edinen kişiler hem single player modda hem de GTA Online modunda 500’er bin dolara sahip olacaklar.

GTA Online’da ise PS4 ve Xbox One versiyonlarında maksimum oyunu sayısı 30 kişiye çıkarılıyor. Bu platformlara çıkış tarihine kadar gelmiş ve gelecek olan tüm içerikler de oyun yeni nesilde oynanabilir olduğunda hazır olarak oyuncuya sunulacak.

Şu anda oyunu oynayan oyuncular, karakter profillerini yeni nesile ya da PC’ye aktarma fırsatına da sahip olacaklar. Buyurun galerimizde yeni yayınlanan yüksek çözünürlüklü görsellere de göz atın: