Mojang’ın geliştirdiği Minecraft oyunu kar topu etkisi gibi sürekli günden güne büyümeye devam ediyor. Oldukça popülerleşen ve yeni nesil konsollara da geliştirilmeye başlanan oyun sayesinde Mojang da kendi ismini duyurmayı başardı. Şirket Minecraft’ın başarılı olmasıyla birlikte yeni projeler için de çalışmalarını başlattı.
image_320736_fit_940
Bu kadar büyük bir başarıya sahip olmak ve popüler olmanın getirisi olarak da şirket, Microsoft’un dikkatini çekmeyi başardı. Dünyanın sayılı gazeteleri arasında yer alan Wall Street Journal’e göre Microsoft’un Minecraft’ın yaratıcısı Mojang’ı ciddi ciddi satın almayı düşündüğü belirtiliyor. Bu ciddiyet o kadar yüksek ki Microsoft’un bu sözleşme için 2 milyar dolar ve fazlasını gözden çıkardığı konuşuluyor.

Bu kadar ciddi bir kaynağın bu haberi vermesi ve yüksek meblağların konuşulması sebebiyle haberin asparagas çıkacağı düşünülmüyor. Bakalım iki şirket önümüzdeki günlerde konuyla ilgili nasıl bir açıklama yapacaklar? Sizce Microsoft’un bu hamlesi Minecraft için nasıl yorumlanabilir? Yorumlarınızı bekliyoruz…