Yeni nesil konsolların piyasaya çıkışıyla birlikte birbirleriyle olan rekabetleri herkesin merak konusu oldu. Şuan için PS4’ün yarışı önde götürdüğünü söyleyebiliriz.  Bildirilen satış rakamları bunu gösteriyor. Özellikle de son yıllarda Xbox’ın baskın olduğu Birleşik Krallık’ta PS4 büyük başarıya imza attı.

Birleşik Krallık’ta bir milyon satış rakamına en erken ulaşan ikinci konsol olmanın başarısını elde etti. 42 haftanın sonunda bir milyon satış elde eden PS4’ü geçen konsol ise 38 haftada bu rakama ulaşan Wii. Tabi bunda erken olarak piyasa çıkmanın avantajı var. Ama performans olarak aynı başarıyı gösterememesi de mümkün. Çünkü PS3 Birleşik Krallık’ta 46 haftada bu rakama ulaşmasına rağmen beklenen performansı sağlayamadı ve Xbox 360 daha etkin kullanılan konsol olarak Birleşik Krallık’ta yer aldı.
metal-slime-ps4
Birleşik Krallık PlayStation Müdürü Fergal Gara bu konu için şöyle bir açıklama yaptı; “ PS4’ün gösterdiği performanstan dolayı Sony olarak memnunuz. Özellikle PS4’ün oluşturduğu kitlenin önemli bir bölümü Xbox 360 kullanıcısıydı. Sponsorlarımıza oldukça teşekkür ederiz. Birleşik Krallık’ta yaptığımız tanıtım gecesinde bizi desteklediler ve onların sayesinde olağanüstü bir lansman gerçekleştirdik. Biz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz ve önümüzde Noel için büyük etkinlikler hazırlıyoruz.”

Bakalım PlayStation 4’ün satış rakamlarında yakaladığı başarıyı performans olarak da sürdürebilecek mi hep beraber göreceğiz.