PES ile FIFA arasındaki rekabet yıllardır süre geliyor. Ancak bu sene ki rekabet oldukça sertleşmeye başladı. İki oyunun yapımcıları da futbolun kalbinin kendi oyunlarında attığını iddia ediyorlar. Özellikle sloganlarla bile bir yarış içindeler. FIFA, “Oyunu hisset sloganıyla bu sezona hazırlanırken PES’te cevap niteliğinde,Bu saha bizim sloganıyla bu seneye hazırlanıyor.
pes_1
PES’in son verdiği demeçlerde FIFA’ya ağır bir taş geldi. Yapımcı Klaus Garner’in verdiği demeç şöyle; Oyuncular için gerçek futbol deneyimini hazırladık. Rakiplerinize karşı kontra- atak geliştirebilir, pozisyon alabilir ve uzun toplarla savunmayı dengesiz yakalayabilirsiniz. Gerçek futbol budur. Ama siz bununla ilgilenmiyorsanız diğer ping-pong oyunuyla idare edebilirsiniz.

PES Avrupa Menajeri Adam Bhatti’nin açıklamasında ” Gerçek futbol deneyimi, çok iyi bir şut sistemi, kaleci aksiyonları ve akıcı oynanışla gerçekleştirilir. Ben bunu PES 2015’te tamamıyla görüyorum.” dedi.

PES’in FIFA oyunlarını ping-pong oyunu olarak nitelendirmesinden sonra bakalım EA Sports kanadından nasıl bir yanıt gelecek.
fifa-15-gala-v-fener