BBC ve USA Today’in paylaştığı bilgiler neticesinde Playstation’nın üreticisi Sony’e siber saldırı düzenlendi. PSN sunucularının da etkilendiği bu saldırı sonrasında tüm hizmetler devre dışı kaldı ve sunucular kapatıldı. Aynı zamanda Sony’nin basın sözcünün açıklamasına göre bombalı saldırı tehditleri de söz konusu.

Sony’den yapılan açıklamaya göre saldırıları düzenleyenin @LizardSquad adlı Twitter hesabını kullandığı belirtildi. Bu hesaptan yapılmış açıklamalar neticesinde saldırıların arkasında IŞİD var. Mesaj tam olarak şöyle;
“Bugün Sony’nin sunucularına IŞİD bayrağını diktik.”
140825092215_lizardsquad_caption
Aynı hesaptan, içinde Sony Online Entertainment’ın Başkanı John Smedley’in bulunduğu American Airlines uçağında patlayıcı olduğuna dair bir mesaj daha paylaşıldı. Bunun üzerine uçağın rotasında değişiklik yapıldı. American Airlines’a ait yolcu uçağı Dallas’tan San Diego’ya uçarken Phoenix eyaletine yönlendirildi. FBI bu durumu soruşturmaya başladı. Smedley’in bu konu hakkındaki açıklaması ise şöyle oldu; ” Evet uçağımın rotası değişmek zorunda kaldı. Daha fazla bilgi veremiyorum ama bunun sorumluları kesinlikle adalet önünde hesap vermek zorunda kalacaklar”.

Sony’den yapılan diğer bir açıklamaya göre firma, saldırıları savuşturmayı başardı. Hiçbir kullanıcının verilerinin çalınmadığını da özellikle vurgulayan Sony, düzenlenen siber saldırıda bilgisayar korsanlarının yapay kullanıcı trafiği yaratarak sistemi aşırı yüklediği ve işleyemez hale getirdiği belirtildi. Sistemlerin tekrar çalışır hale getirmek için çalıştıklarını ve en kısa sürede normale dönüleceği e belirtildi.