Assassin’s Creed: Rogue, gündemimize bomba gibi düşmeyi ve pek çoğumuzu şaşırtmayı başardı. Oyun ile ilgili bilgi taneleri kısa sürede çığ oldu. Biz de ne biliyorsak sizle bir paylaşalım istedik.

Öncelikle hikaye… Oyun 1751 yılında Kuzey Amerika’da geçecek. Fransızlar ile Amerikan Yerlileri arasındaki kanlı savaşın ortasında Shay Patrick Cormac olarak oyuna başlayacağız. Karakterimiz genç bir Assassin, ancak işler çok çabuk tersine dönüyor… Oldukça tehlikeli bir görev planlandığı gibi gitmiyor ve kardeş bildiğimiz Assassinler kahramanımızı öldürmeye çalışıyor. Bu durumu kabullenemeyen Cormac, yalnızca kendisine ihanet edenleri değil bütün Assassinleri yok etmeye ant içiyor ve tarihteki en korkulan Assassin Avcısı olmak yolunda ilerlemeye başlıyor.

Oyunun sahip olacağı özelliklere gelecek olursak, ilk olarak oyun ilk kez bize Assassin Avcısı (Assassin Hunter) olma fırsatı veriyor. Assassin Avcısı olmamız demek aslında aynı zamanda Templar olmamız anlamına da geliyor ve ilk kez bir Assassin’s Creed oyununu Templar olarak oynuyoruz. Cormac’in hem yakın hem de uzak mesafede kullanabildiği bir tüfeği var. Ayrıca Eagle Vision’ımızı daha sık kullanacağa benziyoruz çünkü artık Assassinlerin hedefinde biz varız ve sürekli suikast tehlikesiyle karşı karşıyayız.

Karakterimiz Shay Cormac’in gelecek vadeden bir Assassinken korku salan bir Templar olmasına da ilk elden şahitlik edeceğiz.

Ayrıca oyunda yine Black Flag’te olduğu gibi deniz savaşları da olacak. Assassinler gemimizi borda etmeye çalışacaklar. Gemilerimizde kullanabileceğimiz yeni silahlar ve cephaneler bulunacak. Deniz, oyunun geçtiği yer itibariyle yer yer buzullara sahip ve bunları taktiksel olarak kullanmamız gerekecek.

Assassin's Creed Rogue