EA’in klasikleşmiş oyunlarından olan Dungeon Keeper’a 1997 yılında çıkışından hemen önce geliştiricilerinden biri olan Jonty Barnes tarafından bir mesaj gizlenmiş. Bu mesaj ise 17 yıl aradan sonra ortaya çıktı. Yazılan mesaj ise şöyle:

[quote]Bu yazıyı sabahın 4’ünde Keeper’ın son gönünde yazıyorum. Ofise şöyle bir bakıyorum ve tüm görebildiğim Keeper ekibinin yorgun ve soluk yüzleri. Bu proje bütün ekibin sağlık durumunu ve sosyal hayatını mahvetti, dolayısıyla oyunu beğeneceğiniz umuyorum. Şaşırtıcı biçimde, 5 ay boyunca haftanın 7 günü günde 16 saat harcadıktan sonra biz hala seviyoruz. Bu oyun parçası olmaktan gurur duyduğum bir tutkuyla yazıldı… Yalnızca beğeneceğinizi değil aynı zamanda oyun üzerinde harcadığımız büyük emeklerinde farkında olduğunuzu umuyorum…[/quote]

Hakkında böyle bir mesaj yazılan oyunun oyun tarihinde klasikleşerek kendine yer edinmesine şaşıranınız var mı? Bu arada bu mesajın yazarı olan Jonty Barnes aynı zamanda Destiny’nin ekibinde yer aldığını ve bu oyun için de aynı şekilde hissettiğini söylediğini hatırlatalım.

dungeonkeeper