Son dönemdeki oyunlarının beklenilen ilgiyi görmemesi üzerine Crytek’in büyük finansal problemler yaşadığı, personel maaşlarının ödenemediği ve çalışanların grev yaptığı gibi pek çok dedikodu ortalıklarda dolaşmaya başladı. Her ne kadar Crytek bu söylentileri kabul etmese de dedikoduların ardı arkası kesilmeyecek gibi.

Firmanın Thq’dan satın aldığı serilerden biri olan Homefront’un 2. oyunu bilindiği üzere geliştirilme aşamasında. Ancak firmanın yaşadığı finansal sorunlar çerçevesinde Homefront The Revolution’ın yönetmeni olan Hasit Zala‘nın Crytek UK’den ayrıldığı belirtiliyor. Henüz bir doğrulama gelmese de oyunun geliştirici takımının başında olan Ben Harris’in ayrılmasından sonra oyunun ekibinden ayrılan ikinci önemli isim Zala olacak. Oyun 2011 yılından beri düşük öncelik ile geliştiriliyordu. Bu dönemde oyunun sadece yapımcısı olarak çalışan Crytek Thq’nun iflası ardından serinin isim haklarını da satın almıştı.

Homefront’un kaderi ise ilginç. İlk oyunu geliştiren Kaos Studios oyunun beklenilen başarı ve kaliteye ulaşamaması sonunda kapatılmıştı. Şimdi de Crytek’in üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Hayırlısı.

homefront the revolution