Borderlands: The Pre-Sequel bilindiği üzere Borderlands hikayesinin başına dönerek oyuncuları yepyeni bir deneyim sunmayı amaçlıyor.Oyunun sadece eski nesle ve PC’ye çıkacak olması yeni konsol sahiplerini kızdırsa da yapımcılar bu kararı haklı bir gerekçe ile aldıklarını belirtiyorlar.

2K Avustralya’dan Tony Lawrence yaptığı açıklamada oyunun niçin eski konsollara geldiğini belirtti. İlk 2 Borderlands oyununun eski konsollarda yer aldığını belirten Lawrence,eğer biz oyunu sadece yeni nesile çıkarsaydık bu oyunu oynamış asıl kitleye sırtımızı dönmüş olacaktık dedi. Yine 2K’dan Matt Armstrong oyunun fanlarının büyük bir çoğunluğunun hala eski konsolları aktif olarak kullandığını belirtirken,Borderlands’in ilk iki oyununu bu konsollara çıkardıktan sonra üçlemenin son oyununu sadece yeni nesile çıkararak oyuncuları yeni bir donanım almaya zorlamak samimiyetsizlik olur dedi.

Oyuncularını düşünen bakış açısı nedeni ile 2K firmasını gerçekten tebrik etmek gerekiyor.Evet hala eski konsol sahiplerinin sayısı oldukça fazla ancak tamamı ile yeni nesile odaklı bir oyun çıkarıp seriyi gerçekten takip eden kullanıcıları zor durumda da bırakabilirlerdi. Ancak bu demek olmuyor ki oyun yeni nesile çıkmayacak.İleride belki bir paket olarak Borderlands’i yeni konsollarda görebiliriz.

Borderlands: The Pre-Sequel Ekim ayında Xbox 360,Ps3 ve Pc için raflarda olacak.

Borderlands the Pre Sequel