Bugün EA’ın Avustralya marketinde FIFA 14 ve UFC’nin Xbox One sürümlerinin demoları $4.99 fiyatıyla satışa çıkarılmış durumda. Hal böyle olunca bir çok oyuncu tepki göstermeye başladı.

Wedbush Morgan Securities’ industry analisti Michael Pachter’a göre şirketin oyunun tamamı çıkmadan satışa sunulacak özel içeriklerin oyuncuya satışı sağlanarak oyun hakkında bilgi edinmesini ve oyunu oynama deneyimini edinmesinin sağlanması için ücretli demolar çıkarmayı amaçladığı, bunun test aşaması Avustralya sunucusunda deneniyor olabilir. Böylece düşük maliyetle oyuncular yeni oyunları oynayabilecek ve oyuncular oyunun tamamını satın alarak riske girmeyecek önceden oynayarak daha çok bilgiye sahip olabilecek. Oyuncuların verdiği tepkiler ise, kısıtlı bir oyuna kimsenin para vermeyeceğini, sadece denenmek üzere tasarlanmış bir demonun herhangi bir mali değer taşımadığı yorumları mevcut.

Bu gelişmelerin yaşandığı sırada CNN muhabirinin EA sözcüyle yaptığı görüşme sonrasında durum netliğe kavuştu. EA’den yapılan son bilgilendirmeye göre; oyunlar için demoların gelmeye devam edeceği ve hiç bir şekilde planlarında ücret almanın yer almadığı, ücretli demoların sistemsel bir hata olduğu söylendi.