Bildiğiniz üzere çok başarılı oyunlara sahip olmasına rağmen geçtiğimiz yıl THQ iflas etmiş ve sahip olduğu seriler isim hakları ile birlikte ayrı ayrı stüdyolara satılmıştı.Polygon’da yapılan bir röportaj atlanan bir detayı ortaya çıkararak iler ki günlerde THQ ismini tekrar oyunlarda görebileceğimiz ihtimalini kuvvetlendirdi.

İflas eden şirketin Darksiders ve Red Faction gibi önemli serilerini satın alan Nordic Games‘in Genel Müdürü Klemens Kruezer ile yapılan röportajda bu serilerin geleceği hakkında konuşmalar yapıldı. Şirket öncelikle bu serilere sahip olduğu için mutlu ancak bu isimlerin cazibesini kullanıp oyunlara berbat yapımlar sunmak istemiyoruz diyen Kruezer bu konuda oldukça dikkatli adımlar atacaklarını belirtti. Bu konuşmada bir de ilginç ayrıntı çıktı. Çünkü Nordic Games THQ’nun sadece oyunlarını değil aynı zamanda THQ ismini de satın almış. Bu konuda Kruezer ilginç bir açıklama yaptı. Acı ama gerçek diye sözlerine başlayan Klemens Kruezer THQ’nun serilerini satın almadan önce hiç kimsenin Nordic Games ismini duymadığını belirtirken hakkımızda yazılan pek çok yazıda Who the f*** is Nordic Games? (çeviriye gerek yok sanırım) sözünü gördük dedi.Bu nedenle şirket satın aldığı serileri Nordic Games isminin yanında THQ adını da kullanarak yayınlamaya hazırlanıyor. Bu oyunlar için Gamescom’u işaret eden Klemens Kruezer pek çok yeni bilginin bu fuarda açıklanacağını belirtti.

Nordic Games’in tarihine baktığımızda çok genç bir oluşum karşımıza çıkyor. 2011 yılında kurulan şirket Avusturya merkezli.THQ’dan önce JoWood ve DreamCatcher’ı da satın alan şirket bu firmaların mevcut serilerini de tıpkı THQ’da yapacağı gibi eski yayıncı isimlerini kullanarak satıyor. Bakalım şirket bu hamleleri ile oyun dünyasında başarı elde edebilecek mi?

thq-logo