17 Nisan itibari ile Steam’de erken erişime açılan Earth:Year 2066 oyunu Steam’den kaldırıldı ve oyunu satın alanlara parasının iade edilmesi kararlaştırıldı.Sandbox bir bilim kurgu FPS oyunu olarak duyurulan Earth:Year 2066 gelen yoğun eleştirilerin ardından Steam’den kaldırıldı.

17 Nisan’da 19.99 £ etiketi ile erken erişime açılan oyun tam anlamı ile bozuk olarak nitelendirilebilir.Oyunu alan kullanıcılar neredeyse oyunu hiç oynayamamışlar.Ayrıca oyunun Steam künyesinde yer alan çoğu bilgilerin de tüketiciyi yanıltmaya yönelik olduğu belirtiliyor. Olaylar sonrası yapımcı Killing Days Studios’tan bir açıklama yapılmadı.

Steam kanadından ise olayla ilgili açıklamayı Chris D. yaptı.Oyunların promosyonun çalışmalarını,fiyatlandırmasını ve dağıtımını yapımcı şirketlerin yaptığını belirten Chris D., ancak Steam’de yer almak için tüm yapımcıların tamamı ile dürüst olmaları gerektiğini belirtti. Bu nedenle Earth:Year 2066 oyunu Steam’den kaldırıldı.Oyunu satın alan kullanıcılar ise 19 Mayıs tarihine kadar paralarını iade alabilecekler.

EarthYear 2066